‘Smells Like Teen Spirit’ door Hyvers verkozen tot beste rockplaat

Geschreven door op 15 september 2011 om 20:45
Logo: Hyves (Publiek Domein)

Uit duizenden inzendingen is ‘Smells Like Teen Spirit’ van de Amerikaanse rockband Nirvana gekozen tot beste rockplaat in de Rock Hits Top 500. 

Meer dan 11.000 Hyvers stemden afgelopen weken op hun favoriete rockplaat. Sinds dinsdag is de lijst al te beluisteren op Radio Veronica, die morgen wordt afgesloten met de -volgens Hyvers- beste rock hits. In de lijst met artiesten als Rage Against The Machine, Coldplay en U2 eindigde op nummer twee Thunderstruck van AC/DC. De beste Nederlandse rockplaat stond op nummer elf en was afkomstig van Golden Earring.

De RockHits Top 500 is een initiatief van Radio Veronica en de sociale netwerksite Hyves. Vanaf 15 augustus konden Hyvers hun top 3 doorgeven via een speciale actiepagina. Naast het samenstellen van een top 3 was er de mogelijkheid om via Hyves een plaat aan te kondigen. Gerben van Doesburg uit Bergen op Zoom kondigde zijn favoriete plaat ‘Sad but true’ van Metallica aan tijdens een live uitzending op Radio Veronica. Gerben: “Erg leuk om een uitzending zo mee te mogen maken en ook heel erg leuk om zelf achter de microfoon te kruipen. Ik heb enorm genoten.” Morgen, vanaf 9 uur, zijn de beste 60 platen uit de Rock Hits Top 500 te luisteren op het station met Alleen Echte Hits.

DJ Silvan Stoet van Veronica: “Wat is het dankzij de Hyvers een bijzondere lijst geworden. Dat rock een brede term blijkt te zijn bij onze luisteraars is nu wel een feit. Van Rammstein tot The Eagles en van Lenny Kravitz tot Arctic Monkeys! Afgelopen woensdag mocht een aantal Hyvers in de Veronica studio hun favoriet aankondigen en daar spatte het enthousiasme ook vanaf! Kortom Hyvers en Veronica vrienden: dank voor het meestemmen!”

Nine Ludwig van Hyves: “De samenwerking tussen Radio Veronica en Hyves is goed bevallen. Een mooie versmelting van traditionele en nieuwe media. Twee Nederlandse merken die elkaar goed weten te versterken. Dat blijkt ook wel uit het feit dat meer dan 11.000 Hyvers gestemd hebben.”

Klik hier voor meer informatie over de RockHits Top 500 en de lijst.

Stem op de Rock Hits Top 500! ( oude promo )

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws