Aanslag van 11 september 2001 herdacht door artiesten

Geschreven door op 12 september 2011 om 9:42
Lady Gaga - Fotocredits: Adrian Thomson (Flickr (CC BY 2.0))

Verschillende artiesten hebben een reactie gegeven op de tiende herdenking van de terroristische aanslagen op de Twin towers in New York.

Lady Gaga vertelt in een interview met MTV, voor de documentaire Inside The Outside, hoe zij de Twin Towers zag instorten vanaf het dak van haar school. “Mijn liefde en relatie met New York City is als een echtgenoot waarmee ik nooit getrouwd ben.”

Beady Eye voorman Liam Gallagher reageerde kort via twitter en plaatste: “NYC, Live Forever… LG.” Andere artiesten die reageerde op de 9/11 gebeurtenis waren onder meer Ne-Yo en Justin Bieber. Ne-Yo gaf aan het ‘gestoord’ te vinden dat het alweer 10 jaar geleden is. Justin Bieber liet weten: “Ik kan me nog goed te herinneren dat ik op tv het tweede vliegtuig de toren in zag gaan, het was traumatisch.”

De rapper Busta Rhymes, afkomstig uit New York, reageerde als volgt: “Weet je. We zijn nog steeds in staat om als stad onze veerkracht en ons uithoudingsvermogen te tonen. We komen bij elkaar en herdenken met zijn allen degenen die we hebben verloren. Het is zo mooi om te zien dat we niet vieren dat ze zijn omgekomen maar dat we juist hun levens vieren.”

Gisteren werd er in heel New York stilgestaan bij de aanslagen van 10 jaar geleden op het World Trade Center. Er was een ceremonie bij de plaats waar de Twin Towers stonden. Bij deze ceremonie gaven President Obama en ex-president George Bush een toespraak. Ook werden alle namen van de bijna 3000 omgekomen mensen opgelezen door de nabestaanden. Daarnaast werd er later op de dag in Washington D.C. het Concert Of Hope gegeven waar Patti LaBelle en Alan Jackson optraden.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· ·