Deze vier tributebands moet je zien (en dat kan binnenkort ook)

Geschreven door op 2 juni 2016 om 12:50
Bruce Springsteen (E Street Band, cropped) - Fotograaf Bill Ebbesen - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Heb je wel eens het gevoel dat je in de verkeerde tijd geboren bent? Je favoriete band is al jaren geleden gestopt, en jij zit met de nare gedachte dat je ze zó leuk vindt, maar nooit vooraan in de zaal kan staan om hun muziek te proeven.

Gelukkig zijn er mensen die dat gevoel een beetje weg kunnen nemen. Mensen die ook een hart voor jouw favoriete band hebben, plus de muzikale skills om het goed te laten klinken. Tributebands. Het is niet the real deal, maar het komt heel dichtbij.

Artiesten Nieuws heeft vier tributebands gevonden die binnenkort in Nederlandse zalen optreden. Weest erbij!

Tributebands – The Doors Alive

The Doors hebben sinds de jaren ’70 een legendarische status. Frontman Jim Morrison bracht de band op grote hoogte met zijn intense zangstem. De tragische dood van de Amerikaan maakte echter een abrupt einde aan een van de beste bands van de wereld.

Een groepje Britse liefhebbers wilden de muziek weer live-leven inblazen, en besloten het met de wereld te delen. Ze maken een compleet authentieke show, en geven hetzelfde donkere en broeierige geluid. Een must-see!

The Doors Alive is te zien in Metropool Hengelo (29/09), 013 Tilburg (13/12), Patronaat Haarlem (15/12) en De Pul Uden (17/12). Kaarten zijn onder andere te koop via Ticketmaster.

Tributebands – The Australian Pink Floyd Show

Een van de meest authentieke en beste tributebands is Aussie Floyd. Het kreeg zelfs een seal of approval van gitarist David Gilmour. Veel dichterbij de sound van Pink Floyd ga je niet komen. De bandleden hebben de liveshow vanaf 1988 geperfectioneerd, en ze gebruiken zelfs materiaal van de originele band.

Elk jaar speelt de band een nieuw thema. Soms spelen ze complete albums in hun shows, soms doen ze een best-of. Dit jaar spelen de Aussies de beste Floyd-nummers, en enkele minder gespeelde nummers. De Floyd-fans die hier niet bij zijn missen echt iets!

The Australian Pink Floyd Show is te zien in De Oosterpoort Groningen (09/10) en in 013 Tilburg (10/10). Kaarten zijn onder andere te koop via Ticketmaster.

Tributebands – Forever Amy

Net als Morrison kende Amy Winehouse een veel te vroege en tragische dood. De soulzangeres heeft in haar korte en explosieve carrière wel een onuitwisbare indruk achtergelaten. Enkele van haar originele bandleden hebben besloten om de legende voor te laten bestaan, en hebben aangeklopt bij jazz-zangeres Alba Plano om de zangpartijen op zich te nemen. Het resultaat mag er absoluut zijn!

Forever Amy is in september 6 keer te zien in Nederland, waaronder in Utrecht, Den Haag en Groningen. Kaarten zijn onder andere verkrijgbaar via Ticketmaster.

Tributebands – Erwin Nyhoff Plays The Boss

Ook actieve legendes mogen geëerd worden. Inmiddels is Bruce Springsteen 65 jaar oud, en dat moet gevierd worden! En het kan niet beter gevierd worden dan met een concert. En wie kan er dan beter uitgenodigd worden dan Erwin Nyhoff!

Nyhoff baarde in 2011 opzien bij The Voice Of Holland met zijn vertolking van ‘The River’. Sindsdien heeft hij twee theatertours gedaan rondom de hits van The Boss.

Op vrijdag 16 september doet hij het trucje nog één keer in Hedon Zwolle. Kaarten zijn onder andere verkrijgbaar via de website van Hedon.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.