De 4 minder bekende must-sees van Pinkpop 2016!

Geschreven door op 30 mei 2016 om 11:32

Nog maar anderhalve week tot Pinkpop 2016, en het blokkenschema is bekend! De grote artiesten krijgen genoeg aandacht, maar welke van de ‘kleinere’ artiesten moet je ook zien? Wie zijn The Struts? Wat is Jungle By Night? Wij schijnen wat licht op deze minder bekende topartiesten!

Terug naar de seventies met The Struts

Het Belgische festival Rock Werchter plaatst deze band op Mainstage. Bij Pinkpop betreden ze het kleinste podium van het hele festival. Dit is erg jammer, want de Mainstage is een beter podium voor deze rockgasten. Voor de echte AC/DC-, The Who- en Rolling Stones-fans is deze band een echte aanrader. The Struts nemen je mee naar de jaren ’70 alsof ze nooit zijn afgelopen. De Britse indierockband staat bekend om zijn krachtige optredens, en om de hit Could Have Been Me. Zanger Luke Spiller, gitarist Adam Slack, bassist Elliott en drummer Davies weten er altijd wel een feestje van te maken. The Struts spelen tegelijk met The Common Linnets, dus voor de echte rockfans is dit een makkelijke keuze.

Vrijdag 10 Juni, Stage 4, 16:30-17.15

YouTube player

Rocken met One OK Rock

Volgens Jan Smeets zal deze band de geschiedenisboeken ingaan. Het is namelijk de eerste keer dat er een Japanse band op Pinkpop te bewonderen is. En met meer dan 62 miljoen views bij elke videoclip van hun nieuwe hits bewijst de band een grote te zijn.  De band haalt inspiratie van Enter Shikari, Linkin Park, Simple Plan en Foo Fighters. One OK Rock staat op de meeste Japanse festivals ingepland als headliner, maar staat in Landgraaf tegenover James Bay in het blokkenschema. Dat wordt moeilijk kiezen tussen de twee!

Vrijdag 10 Juni, Stage 4, 20.25-21.25

 

YouTube player

De alternatieve kant op met Walking On Cars

The Script en Kodaline staan dit jaar helaas niet op Pinkpop. Walking On Cars is echter wel een goed alternatief. Dromerige muziek, stevig gitaarspel, romantische ballades: de band brengt veel variatie in de muziek!  Walking On Cars is een alternatieve rock band afkomstig uit Ierland. De band bestaat uit Evan Hadnett (drummer), Paul Flannery (bass gitarist), Dan Devane (gitarist), Sorcha Durham (pianist) en Patrick Sheehy (zanger). De Ieren verzorgden kort geleden nog het voorprogramma van The Script. Wie gedurende het songfestival 2016 niet gecharmeerd is geraakt door Douwe Bob vindt Walking On Cars misschien wel een leuk alternatief. De band brak onder andere door met de hits Catch Me If You Can en Speeding Cars.

Zondag 12 Juni, Stage 4, 13:50-14:50

YouTube player

Around the world in an hour met Jungle By Night

Jungle By Night is een Amsterdamse band waarvan je nooit zeker weet welke muziekstijl ze gaan spelen. Jungle By Night brengt vlak voor Pinkpop hun nieuwe album Traveller uit, welke gebaseerd is op verschillende muziekstijlen uit de hele wereld. Ben je altijd al benieuwd geweest naar de muziekstijl van Ethiopië? Wil je even genieten van de Mexicaanse muziek? Jungle By Night bezorgt je dit en veel meer in minder dan een uur! De band speelt puur instrumentaal, dat betekent dus dat je voluit kunt genieten van de muziek. De band zorgde reeds voor geweldige optredens gedurende het Hongaarse Sziget festival, Lowlands en Down The Rabbit Hole, dus ervaring met grote festivals hebben deze toppers wel!

Zondag 12 Juni , 3FM stage, 13.00-13:50

 

YouTube player

 

Meer over deze editie van Pinkpop is te vinden op de site!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Sam Reneerkens

Sam Reneerkens, Blogger bij ArtiestenNieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.