Interview met Dennie Christian: “Als je negatief denkt, komt er nooit iets positiefs om de hoek kijken.”

Geschreven door op 28 april 2016 om 13:41

Bernhard Althoff, beter bekend als Dennie Christian, werd geboren in Bergisch Gladbach. De Duitse schlagerzanger brak op zijn achttiende door met het nummer Rosamunde en is sindsdien niet meer weg te denken uit de muziekscene. Inmiddels zit Dennie alweer 43 jaar in het vak. ArtiestenNieuws sprak hem over zijn liefde voor de muziek.

Wanneer begon je met zingen?

“Toen ik 17 was speelde ik met vrienden in een bandje. Op een feestje werd ik opgemerkt door producers die mij vroegen of ik interesse had in een solocarrière. Dat had ik wel, natuurlijk. Mijn eerste succeshit Rosamunde bracht ik uit op mijn achttiende en werd niet alleen Duitsland een hit, maar ook in Nederland, België, Oostenrijk, Spanje. En zo is het allemaal begonnen.”

Heb je ook andere hobby’s naast het zingen?

“Zingen is en blijft mijn grootste hobby, maar er zijn natuurlijk ook andere dingen die ik graag doe. Ik vind nordic walking erg leuk om te doen, samen met mijn vrouw. Ik tennis ook graag en wat ik ook heerlijk vind is motorrijden. Een paar dagen met vrienden weg, door mooie landschappen rijden. Dat vind ik geweldig.”

Wat vind je zo leuk aan je beroep?

“Ik ga graag met mensen om en leer graag nieuwe mensen kennen. En ieder publiek is anders, wat het erg leuk maakt. Je moet jezelf niet zo serieus nemen, maar wel je publiek en je muziek. Anders is de lol er gauw vanaf. Daarom kan ik nog zeggen dat zingen een hobby is, en ik het niet zie als mijn beroep.”

Wat is het hoogtepunt uit je carrière?

“Er zijn zoveel hoogtepunten. Iedere keer als ik een gouden of platina plaat in ontvangst mag nemen, is dat een hoogtepunt. Ook kreeg ik een award toen ik 40 jaar in het vak zat omdat ik 15 miljoen cd’s en lp’s verkocht had. Dat zijn bijzondere mijlpalen en daar ben ik trots op. Een paar jaar terug werd ik uitgenodigd voor een staatsbanket met toen nog koningin Beatrix. Ik dacht eerst dat dat een grapje was, dat ik in Bananasplit zat, maar dat bleek niet zo te zijn. De koningin vertelde mij dat ze me bewonderde voor mijn goede Nederlands. Daar word je natuurlijk wel heel blij van als je dat hoort.”

Dennie Christian - fotograaf: Stefan Ulrichs

Dennie Christian – fotograaf: Stefan Ulrichs

Als je geen zanger was geweest, wat denkt je dan voor beroep te hebben gehad?

“Als ik niet mijn carrière als zanger had doorgezet, dan was ik denk ik dierenarts geworden. Ik hou van dieren. Maar ik ben blij dat ik doorgegaan ben met zingen, ook al zei mijn moeder dat ik door moest leren in het geval dat mijn zangcarrière niks werd. Maar ik zei tegen haar: je moet in iets geloven in je leven. Achteraf terugkijkend ben ik blij dat het zingen niet heb opgegeven.”

Hoe komt het dat je zo goed Nederlands praat?

“Dat is eigenlijk ontstaan omdat ik mijn fans niet kon verstaan. Dat vond ik niet leuk, ik wil graag praten met mijn fans. Daarom ben ik toen Nederlands gaan leren. Ik heb het geluk dat ik makkelijk talen oppak. Ik ben nu bezig met Spaans.”

Je doet ook fanreizen. Wat vind je daar zo leuk aan?

“Ik vind interactie met mijn fans heel belangrijk. Mijn eerste fans zijn er nog steeds en die zijn inmiddels goede vrienden van mij geworden. Fans zijn de basis van je carrière en zo’n reis met je fans zie ik als het topje van de ijsberg. We zijn dan één grote familie. Er worden ook filmopnames van gemaakt en dat is totaal niet commercieel opgezet en laat alleen maar zien hoe leuk zo’n reis is.”

Wanneer is je volgende reis?

“In september gaan we met ongeveer 60 fans naar het Spaanse Pineda de Mar. Daar is jaarlijks een festival waar iedereen mee mag doen of je nou zingt, danst of goochelt. Ik ga in het hotel audities houden voor fans die samen met mij op het podium willen staan en met mij mee willen zingen. Dat wordt gewoon hartstikke leuk.”

Wat voor woorden aan inspiratie wil je meegeven aan je fans?

“Alles in het leven is eindig. Mijn vader zei altijd: “Blijf positief denken. Als je altijd negatief denkt, komt er nooit iets positiefs om de hoek kijken.” De energieën die je stuurt, zijn de energieën die je terugkrijgt.”

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Als ik niet lig te slapen, luister ik naar muziek.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Interviews · Nieuws