Keek Metallica de clip van ‘Moth Into Flame’ af van de Nederlandse band ONEGODLESS?

Geschreven door op 4 november 2016 om 16:41
Albumcover: Metallica - Hardwired…To Self-Destruct

Metalband ONEGODLESS kwam eind juni met een videoclip voor hun nummer ‘Diver’. De bandleden staan in een kleine, donkere ruimte. Rond hun hoofden en instrumenten zweven gloeiende lichtpeertjes. Een tijdje terug kwam Metallica met ook zo’n clip voor hun nummer ‘Moth Into Flame’ in de aanloop naar een nieuw album. Hé, Amerikaanse metalheren, hebben jullie zomaar afgekeken bij ons Nederlands talent?

Zag Metallica het licht?

In een Facebookpost van ONEGODLESS reageert de band ironisch op het voorval. ‘The mighty Metallica being inspired by our music video! Of course, they had to overdo it a little bit. But hey, can you blame them? If we were Metallica, we would’ve had way more lights as well!’ Toch heeft de band wel door dat het waarschijnlijk geen afkijkspelletje was. “Het was gewoon een hele grappige toevalligheid,” zegt bassist Robin Zielhorst.

Grappige situatie

“Stel dat Metallica onze clip écht heeft gezien, dan maakt het de situatie nog grappiger,” zegt Zielhorst. “De enige verschillen zijn dat Metallica een stukje ouder is dan wij en dat ze meer in huis hebben gehaald, want ja, het is Metallica. Die kunnen aan meer lampen komen en ze hebben een meer professionelere setting.”

Niet het idee van ONEGODLESS

Het idee van de clip kwam niet van ONEGODLESS zelf. Zielhorst: “Het idee van de gloeilampen kwam van Auto Exilio en Max Franssen, het bedrijf en de man die onze clip filmden. Wij hadden slechts het idee om een clip te maken die om de band draait, in een kleine donkere ruimte, zonder te veel poespas. De energie van een clip moet namelijk uit een mooie take komen, niet uit snelle en schokkende beelden.”

Bekijk de twee video’s hieronder. Wat denk jij?

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Metallica Nieuws · Nieuws