PVV krijgt tegengas van Het Goede Doel

Geschreven door op 11 oktober 2015 om 23:35
Henk Westbroek (Het Goede Doel) - Fotocredits Michael de Louw (Wikimedia Commons)

Henk Westbroek en Henk Temming van Het Goede Doel ondernemen stappen om te voorkomen dat hun nummer België gedraaid wordt tijdens PVV bijeenkomsten.

Het Goede Doel

De Nederlandse popgroep Het Goede Doel, dat bestond uit Henk Westbroek en Henk Temming, was actief van 1979 tot begin jaren negentig. De groep scoorde enkele hits waaronder België waar de ophef nu over gaat. In 2008 verscheen er een nieuw album genaamd Gekkenwerk. Sindsdien treedt Het Goede Doel weer op.

YouTube player

PVV bijeenkomsten

De twee van Het Goede Doel proberen stappen te ondernemen om te voorkomen dat hun muziek wordt gedraaid tijdens bijeenkomsten van politieke partijen. “Dat vinden we verschrikkelijk”, verklaarde Westbroek in WNL op zondag.

“Wij hebben de liedjes niet gemaakt voor partijen, ook niet voor de VVD of PvdA.  Er is ons ooit wel eens heel veel geld geboden door een vervelende Vlaamse partij. Dat hebben we ook niet gedaan.””, zei Westbroek.

Buma Stemra

Henk Westbroek wil hulp gaan vragen bij Buma Stemra. Als bestuurslid van de auteursrechtenorganisatie denkt hij het wel voor elkaar te krijgen.

Zelfs je naam is mooi

Henk Westbroek krijgt wel vaker dingen voor elkaar waar iedereen vooraf niks in zag. Zo ook met het nummer ‘Zelfs je naam is mooi’. Henk bood het nummer in eerste instantie aan, aan het management van Guus Meeuwis. Echter, dat management vond het maar een ‘baggerliedje’. Ook Henk’s platenmaatschappij zag er niets in. Toch werd het nummer, zoals we waarschijnlijk allemaal weten, een van de grootste hits uit de solo-carrière van Henk Westbroek. Wie weet krijgt hij met zijn stappen om de PVV te dwarsbomen wel meer voor elkaar dan we nu denken..

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.