Jan Versteegh winnaar It Takes Two

Geschreven door op 23 april 2016 om 23:08
Jan Versteegh - Fotocredits Sanne Schmetz (Wikimedia Commons)

Jan Versteegh heeft zojuist de allereerste editie van het succesvolle programma It Takes Two gewonnen! Wat vind jij: terecht of niet?

Finale It Takes Two

De avond begon met vier zingende BN’ers: Jan Kooijman, Jan Versteegh, Fatima Moreira de Melo en Marlijn Weerdenburg. Vooraf kon niemand voorspellen wie de winnaar zou woorden, hoewel Jan week na week met hoge scores naar huis ging. Zo scoorde hij driemaal een tien scoorde voor zijn versie van de Sinatra klassieker I’ve Got You Under My Skin.

Afvallers

Op basis van de eerste puntentelling, na ronde één, bleken Jan en Marlijn de favorieten te zijn. Na de eerste definitieve stemronde moesten Fatima en Jan Kooijman de competitie verlaten, waarna ook coach Glennis Grace in één klap geen kandidaten meer had.

Jan Versteegh als winnaar

Jan en Marlijn moesten het in de laatste ronde tegen elkaar opnemen. Beiden zongen ze een nummer met hun coaches. Jan koos voor Mr. Bojangles en dat leverde hem drie tienen op van de jury. Toen het publiek vervolgens aan zet was, bleek ook het publiek het volledig eens te zijn met de jury: Jan werd verkozen tot de eerste winnaar van It Takes Two.

Jan Versteeghs plannen na het programma

Afgelopen week zat Jan in de uitzending van RTL late night. Daar vertelde hij al over zijn plannen na het programma It Takes 2. “Ik vind het zo leuk om te zingen dat ik contact heb opgezocht met Eric van Tijn. Met hem ga ik een album opnemen met onder andere nummers uit de show, maar ook met een single die zondag al uitkomt! Ik hou mijn artiestennaam gewoon bij Jan Vesteegh, voor de internationale markt is het echt nog te vroeg”, grapt hij.

Wat voor soort muziek er op het album zal komen is wel duidelijk. “Tijdens de competitie kwam Waylon een keer naar me toe en die zei: ‘ik ben zo jaloers op jou’. Ik zei: ‘jij, jaloers op mij? Zou het niet andersom moeten zijn’. Waarop hij weer zei: ‘ik heb er als muzikant zoveel jaren over gedaan om te ontdekken welk genre bij mijn stem past. Jij doet voor het eerst met iets mee met muziek en je hebt gewoon meteen gevonden wat bij jouw stem past’. Dat vond ik wel een heel groot compliment!”

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.