5 memorabele ‘Tony Hawk’-nummers

Geschreven door op 18 april 2016 om 16:19
Tony Hawk,. Skaten - Pixabay CC0 Creative Commons -

Voor vele gameliefhebbers is de ‘Tony Hawk’-serie een memorabel onderdeel van hun kindertijd. Dat ook de soundtracks van de skateboardspellen een flinke bak nostalgie oproepen bleek onlangs nog uit de enthousiaste reacties op de aankondiging van John Coffey dat ze in mei hun favoriete nummers uit ‘Tony Hawk’s Pro Skater 2’ live zullen coveren. Nu de zomer er langzaam maar zeker weer aan zit te komen, is het voor de waaghalzen onder ons bovendien weer bijna tijd om het echte skateboard uit de kast te halen. Genoeg reden dus om wat ideale skateboardsongs uit de ‘Tony Hawk’-serie op een rijtje te zetten!

5. Goldfinger – Superman

“So here I am / growing older all the time / looking older all the time / feeling younger in my mind.” Met lyrics als deze is Superman van Goldfinger het ideale lied voor iedereen die zich nog altijd net zo jong voelt (of wilt voelen) als toen het nummer in 1999 als achtergrondmuziek in de eerste Tony Hawk-game langskwam. De vrolijke mix van poppunk en ska blijft bovendien nog altijd even goed hangen als 17 jaar geleden.

4. The Bouncing Souls – Manthem

Ook deze heerlijke lofzang op ‘bromances’ van The Bouncing Souls mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. Het refrein van Manthem heeft een ultiem hoog meezinggehalte en is exemplarisch voor de catchy muziek van de punkrock-veteranen uit New Jersey.

3. Flogging Molly – Drunken Lullabies

Wie Flogging Molly zegt, zegt bijna automatisch Drunken Lullabies. Het openingsnummer van het gelijknamige album uit 2002 is ongetwijfeld het bekendste lied van de Celtic punk-band en het is, zoals de hoofdrolspeler in de videoclip laat zien, ook een prima song om op te skateboarden.

2. Less Than Jake – All My Best Friends Are Metalheads

Ook de mannen van Less Than Jake lijken de eeuwige jeugd te hebben. Al sinds begin jaren 90 maken ze onafgebroken geweldige skapunk-platen die je vaak doen verlangen naar de zorgeloosheid van die goeie ouwe tijd. De single All My Best Friends Are Metalheads van het album Hello Rockview uit 1998 is met zijn sterke tekst over het gevaar van vooroordelen en het belang van respect voor elkaar een regelrechte klassieker.

1. Millencolin – No Cigar

No Cigar van Millencolin wordt door velen het meest memorabele nummer uit de gehele Tony Hawk-reeks genoemd. De Zweedse band, waarvan de naam ook nog eens is afgeleid van de skateboardtruc ‘melancholy’, ontkomt er eigenlijk bijna niet meer aan om in ieder interview en artikel weer gelinkt te worden aan het lied dat in Tony Hawk’s Pro Skater 2 te horen was en er definitief voor zorgde dat ze ook bij een breder internationaal publiek bekend werden. Dit heerlijke skatepunk-nummer, dat gaat over jezelf zijn en je plaats in de wereld vinden, is dan ook de passende nummer 1 voor deze lijst.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes