Review: Cirque du Soleil Amaluna

Geschreven door op 22 maart 2016 om 11:59
Cirque du Soleil - fotocredits whoALSE (Wikimedia Commons)

Op het grote parkeerterrein tegenover het Ziggo Dome staan op dit moment de grote witte tenten van Cirque du Soleil. Deze keer staat het circus met de show Amaluna op de bühne en wij van ArtiestenNieuws namen een kijkje.

Hagendissenstaarten en popcorn

De zaal is donker, de lichten gedimd en de verwachtingen hoog gespannen. Alle ogen zijn gericht op het podium in het midden, waar een grote bol met water op het midden van het podium staat. De zaal is nog niet helemaal vol als er een man met een hagedissenstaart het podium opstapt. Hij loopt langs de rand van het podium, en pakt opeens een bak popcorn van een bezoeker uit het publiek en begint er van te eten. Een dikkere vrouw met een hele grote jurk komt hem achterna gewaggeld, zwaaiend met een vuist. Hagedisman beklimt snel een paal waar hij met een voldaan gezicht op het plateau gaat zitten en vervolgens de vrouw met popcorn besproeid. En dan dimmen de lichten nog verder en begint de muziek, en is het tijd voor de show.

Indrukwekkend maar niet overtuigend

Op het eerste gezicht is er niks mis met de show. De acts zijn tof en je zit af en toe met je mond open. Maar als je na het einde de zaal uitloopt, knaagt er een gevoel van ontevredenheid aan je. Er miste iets. Terugkijkend, het verhaal is rommelig en de acts zijn wel tof, maar konden zoveel beter. De show begint met een hoepelact, wat niet echt een sterk begin is. Een groep gespierde mannen doet een act rondom een teeterboard. Ze springen erop los en proberen salto’s, maar het overtuigt net niet. Ook de act met de aerial traps had zoveel indrukwekkender kunnen zijn. Het is vooral veel van hetzelfde.

Geen droom, maar wel tof

Niet alle acts waren echter matig. Het hoofdpersonage waar de show omdraait, prinses Miranda, klimt halverwege de show het podium op en doet een act waarop ze met één hand balanceert op een houten paal. Dit is zeker indrukwekkend om te zien. Ook de acrobaten zijn erg vermakelijk en doen de gekste dingen en laten het er moeiteloos uit zien. Echter, de show mist de magie en het droomelement wat je bij een Cirque du Soleil show zou verwachten. Het was een toffe show, maar niet spectaculair.

Cirque du Soleil Amaluna is nog tot en met 1 mei te zien in Amsterdam. Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van Cirque du Soleil zelf.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Als ik niet lig te slapen, luister ik naar muziek.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Reports en Reviews