5 musicals met geweldige soundtracks

Geschreven door op 18 maart 2016 om 16:23

Wicked, West Side Story, The Phantom of the Opera.. er hebben al zoveel musicals op de planken gestaan; en sommige staan er nog steeds! Wij van ArtiestenNieuws hebben 5 musicals met hele toffe soundtracks voor je op een rijtje gezet, waar je zeker weten naar moet luisteren.

1. Hamilton

Hamilton is een Amerikaanse musical die sinds augustus vorig jaar op Broadway te zien is. De musical is gebaseerd op de biografie Alexander Hamilton, en vertelt het verhaal van de Amerikaanse politicus aan de hand van rapmuziek.

2. The Last Five Years

The Last Five Years vertelt het verhaal van Jamie en Cathy en de vijf jaar dat ze bij elkaar waren. Cathy vertelt het verhaal van het einde naar het begin en Jamie van het begin naar het einde. De twee verhaallijnen kruisen elkaar op de bruiloft. In 2014 werd de musical verfilmd. Anna Kendrick speelde de rol van Cathy en Jeremy Jordan de rol van Jamie.

3. Pippin

Pippin de musical gaat over de jonge Pippin. Hij en zijn vader Charlemagne, beter bekend als Charles the Great, zijn twee personen die in de vroege Middeleeuwen hebben bestaan. De musical is echter een verzonnen verhaal en gaat over Pippin die op zoek is naar de zin van het leven.

4. Into The Woods

In deze musical, met muziek van Stephen Sondheim, komen de verhaallijnen van verschillende sprookjes van de Gebroeders Grimm samen. Zo zie je Roodkapje, Rapunzel, Doornroosje, Assepoester en Jaap en de Bonenstaak die in het verhaal vallen van de Bakker en zijn vrouw. Deze laatste willen een kind, maar de Heks heeft een vloek uitgesproken waardoor de vrouw onvruchtbaar is. De vloek kan pas opgeheven worden als zij een aantal items vinden. Vorig jaar kwam de verfilming uit met Johnny Depp, Meryl Streep, Anna Kendrick en James Corden in de hoofdrol.

5. Rent

De musical vertelt het verhaal over een groep jonge muzikanten en artiesten die een leven proberen op te bouwen in New York City in de tijd van de aids-epidemie begin jaren 90. In 2005 werd de musical verfilmd met de meeste originele castleden die de hoofdrollen vertolkten.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Als ik niet lig te slapen, luister ik naar muziek.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes