Zayn Malik breekt record met eerste single

Geschreven door op 9 februari 2016 om 14:22

Zayn Malik breekt het record van One Direction met zijn single ‘Pillow Talk.’ Ook is hij de eerste Britse artiest die op nummer 1 staat in de Amerikaanse hitlijsten.

Pillowtalk breekt record

Zayn’s eerste single als soloartiest staat op nummer 1 in de Amerikaanse hitlijsten. Dit is One Direction nooit gelukt. De boyband stond in 2013 op 2 met ‘Best Song Ever’ en het nummer ‘Drag Me Down’ na Malik’s vertrek, stond op 3.

In Zayn’s thuisland, het Verenigd Koninkrijk, was ‘Pillowtalk’ de snelst verkopende single van 2016. In de eerste week werden er 112.000 verkocht en het nummer is bijna 5 miljoen keer gestreamd.

Album Zayn Malik

Het eerste solo-album van de 23-jarige zanger komt uit in maart en heet ‘Mind of Mine.’ Er staan ongeveer 17 nummers op het album.

Vertrek One Direction

Vorig jaar kondigde Zayn aan dat hij uit de band stapte, omdat hij weer een normale 22-jarige jongen wilde zijn. Twee weken terug vertelde hij in een interview dat hij al sinds het eerste jaar van de boyband op wilde stappen. De popgroep ging een kant in de muziek op waar Zayn niet in geïnteresseerd was. Voor zijn solo-album belooft hij een R&B sound, terwijl het laatste album van One Direction ‘Made In The A.M.‘ meer folk-rock was.

 

bron: billboard.com

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Als ik niet lig te slapen, luister ik naar muziek.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.