Ghost officieel bevestigd voor Graspop Metal Meeting 2016!

Geschreven door op 4 februari 2016 om 10:01

Zweedse hardrock/metal band Ghost is officieel bevestigd voor Graspop Metal Meeting 2016! Dit liet de band weten via haar website.

Ghost op Graspop

Geruchten circuleerden al eerder, maar nu is het officieel: Ghost staat op Graspop 2016! Op zaterdag 18 juni zal de formatie, bestaande uit ‘Nameless Ghouls’ onder begeleiding van ‘Papa Emeritus III’ in België opdoemen. Het is de vierde keer dat Papa Emeritus en zijn Nameless Ghouls in Dessel te zien zijn.

Mysterieus

Ghost is een hardrock-/metalband die duivelse thematiek en duistere verhalen combineert tot donkere, maar ook toegankelijke muziek. Geheel gekleed en gehuld in anonimiteit brengt de band zijn occulte muziek naar de festivalterreinen.

De geheimzinnige formatie presenteert hun nieuwste plaat Meliora op het festival. Critici beschrijven het als “Een zeer toegankelijke combinatie van hardrock en heavy metal, die doet denken aan Black Sabbath, Blue Öyster Cult en Deep Purple.” (Counter Culture, 2015) Het goed ontvangen album is onder meer verkrijgbaar via Bol.

Graspop

Graspop vindt dit jaar plaats op 17, 18 en 19 juni. Het meerdaagse festival vindt zoals gewoonlijk plaats in Dessel. Het jaar 2011 zag met de introductie van de ‘Belgische donderdag’ de toevoeging van een vierde festivaldag, die dit jaar plaatsvindt op donderdag 16 juni. Op het festival komen dit jaar onder meer Black Sabbath, Iron Maiden, Volbeat, Slayer en Megadeth. Ook Down, de band rondom Phil Anselmo, staat dit jaar op festival terrein, maar wegens zijn recente “white power” opmerking is dit niet geheel zeker meer.

 

Bron: metalfans.be

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.