Triggerfinger hangt de gitaren tijdelijk op

Geschreven door op 27 september 2019 om 15:50
Triggerfinger Zwarte Cross - Fotocredits: Jan Brauer (Wikimedia CC BY-SA 3.0)

De populaire rockband Triggerfinger heeft aangekondigd de gitaren een tijdje op te ruimen. De band last een pauze in van minstens twee jaar.

Triggerfinger neemt pauze

Ruben Block, Mario Goossens en Paul van Bruystegem hebben aangekondigd tijdelijk te stoppen. De mannen hebben aangegeven zich te willen focussen op andere projecten. De plannen van Ruben en Paul zijn niet bekend, maar die van Mario wel. De drummer maakt volgende week zijn debuut als presentator bij de zesdelige documentaire ‘Paradise City’.

In deze documentaire reist hij de wereld over naar plekken die werden geteisterd door zowel natuurrampen als menselijk toedoen, hoe de lokale bevolking de kracht vonden om door te gaan en welke rol muziek hier in speelt. De Belgen gingen eerder in 2019 nog op tournee ter ere van het 20 jaar bestaan.

Prestaties van de band

De band werd opgericht in 1998. Toen kende de groep nog een andere bassist genaamd Wladimir Geels. In 2003 splitte hij zich van de band. De bassist speelde een andere stijl dan de groep had. Paul van Bruystegem had al langer contact met de andere leden en sloot zich in 2003 aan bij de Belgische hardrockband.

De rockers behaalden veel successen. Zo stonden de mannen meerdere keren op Pukkelpop, Pinkpop en Rock Werchter. Ook staat de groep al sinds 2012 in de Radio 2 Top 2000 met het nummer ‘I Follow Rivers’. Ditzelfde nummer haalde een hitnotering in de Nederlandse Top 40. De muziek van de band wordt regelmatig vergeleken met bands als Queens of the Stoneage en Led Zeppelin. In 2004 bracht de groep zijn eerste album uit, vernoemd naar de bandnaam. Het meest succesvolle album van de groep heet ‘Absence Of The Sun‘. Dit album behaalde in zowel België als Nederland goud.

 

Bron: Ad.nl, Triggerfinger.net, Bol.com

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Michael Dijkstra, redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Artiesten · Nieuws · Triggerfinger Nieuws