Ghost hoopt in 2020 met nieuw album te komen

Geschreven door op 24 december 2018 om 12:05
Ghost (cropped) - Foto: Andreas Lawen, Fotandi (Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0)

Het gaat hard met Ghost! De band van meesterbrein Tobias Forge zit midden in zijn grootste tour tot nu toe en de agenda voor 2019 zit bomvol. Fans van de rockers hoeven voorlopig dus nog geen nieuwe muziek te verwachten.

Nieuw Ghost album niet voor 2020

Ghost-meesterbrein Tobias Forge bracht onlangs een bezoekje aan de studio’s van het Amerikaanse Loudwire. De ‘man achter het masker’, die door Loudwire tot ‘Metal Artist of the Year 2018’ is benoemd, sprak onder meer over de toekomstplannen van zijn band.

De gemaskerde band sloot onlangs het Amerikaanse deel van zijn ‘A Pale Tour Named Death’ af. De band brengt deze tour in de eerste maanden van 2019 naar Europa, waarna een maandenlange tour als voorprogramma van Metallica op de planning staat. De agenda van de rockers zit bomvol en dus zal nieuwe muziek nog even op zich laten wachten.

“Dat zal waarschijnlijk in de lente van 2020 gebeuren”

Fans hoeven volgend jaar nog geen nieuw Ghost-album te verwachten:

“Vanuit ons oogpunt, tenminste, is 2019 al voorbij”, vertelt Forge. “Dat weerhoudt me er niet van om te schrijven of te beginnen aan de eerste stapjes. Maar drie aaneengesloten maanden aan studio-tijd, daar is geen tijd voor in 2019. Dat zal waarschijnlijk in de lente van 2020 gebeuren. En dan moet je drie maanden wachten tussen de opnames en de release, dus je snapt wat ik bedoel.”

YouTube player

Ghost in Nederland

Forge en zijn ‘Nameless Ghouls’ staan in 2019 twee keer in Nederland. De band brengt zijn ‘A Pale Tour Named Death’ op dinsdag 5 februari naar AFAS Live in Amsterdam. Vier maanden later keert de metalband terug naar Amsterdam. Op dinsdag 11 juni staat Ghost op het podium in de Johan Cruijff Arena, als voorprogramma voor Metallica.

 

Bron: Loudwire

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Ghost Nieuws · Nieuws