Snoop Dogg geeft gratis concert bij legalisatie wiet

Geschreven door op 29 september 2014 om 14:37
Snoop Dogg - Fotocredits: Jorund Foreland Pedersen (Wikimedia Commons)

Snoop Dogg zal een gratis concert verzorgen als wiet in Alaska gelegaliseerd wordt. Dat schrijft het Amerikaanse muziekblad Billboard.

De werelberoemde rapper, die inmiddels 42 jaar oud is, deed de uitspraak in een gesprek met voormalig tv-reporter Charlo Greene. De inwoners van de Amerikaanse staat Alaska gaan in november dit jaar naar de stembus om over een eventuele legalisering van wiet te stemmen.

Snoop Dogg en wiet

Dat Snoop Dogg een voorstander van wietlegalisatie is, mag inmiddels voor niemand meer onbekend zijn. De rapper is in zijn leven al verscheidene malen betrapt met een flinke hoeveelheid wiet op zak, ondanks zijn vergunning om in Californië medicinale marihuana in zijn bezit te hebben. Tijdens zijn tour in Australie postte hij een foto, met daarop onder andere een bak met wiet.

 

Snoop Dogg

Snoop Dogg, die normaal door het leven gaat als Calvin Cordozar Broadus Jr. werd op 20 oktober 1971 geboren in Long Beach, Californië. De Amerikaanse rapper en zanger staat ook nog wel eens bekend als Snoop Doggy Dogg, Snoop Lion,en Snoopzilla.

In november 1993 kwam Snoop Dogg’s eerste album Doggystyle uit via het label Death Row Records. Het album kwam in de Verenigde Staten binnen op de eerste plaats van de hitparade, wat nog nooit eerder was gelukt voor een debuutalbum. Van het album waren enkele succesvolle singles afkomstig, waaronder What’s my name en Gin and Juice (met Dr. Dre). Ondanks de ophef over de ‘gewelddadige’ en ‘vrouwonvriendelijke’ teksten, verkocht het album overal ter wereld goed. Snoop Dogg’s album werd door tegenstanders van ‘gangstarap’ vaak aangevoerd ter ondersteuning van hun pleidooi voor censuur op de teksten en het labelen van de albums.

Tip: Snoop Dogg’s laatste album, Reincarnated, is verkrijgbaar via bol.com.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws · Snoop Dogg Nieuws