Aretha Franklin brengt op 21 oktober nieuw album uit

Geschreven door op 29 september 2014 om 13:48
Aretha Franklin - Fotocredits: Ryan Arrowsmith - Bron: Wikimedia

Aretha Franklin zal op 21 oktober een nieuw album naar buiten brengen. De titel van het album is Aretha Franklin Sings the Great Diva Classics.

Zoals de titel van het album wellicht al verraadt, is het album van de 72-jarige zangeres een eerbetoon aan een aantal grootste zangeressen. Zo steekt de Amerikaanse gospel-, soul- en R&B-zangeres onder andere nummers van Gladys Knight (Midnight Train to Georgia) en Barbra Streisand (People) in een nieuw jasje.

Aretha Franklin

Aretha Franklin Sings The Great Diva Classics

Aretha Franklin’s versie Adele – Rolling In the Deep zal de spreekwoordelijke spits afbijten als eerste single op het nieuwe album. Datzelfde nummer brengt ze vanavond (maandag 29 september) ten gehore in David Letterman’s Late Show.

 

Aretha Franklin

The Queen of Soul, zoals de Amerikaanse zangeres ook wel wordt genoemd, had in haar carrière een hoop top 10-hits, waaronder covers van andere beroemdheden zoals The Beatles (Eleanor Rigby) en Simon & Garfunkel (Bridge over Troubled Water. Tegen het eind van de jaren zestig kreeg Aretha Franklin de haar huidige bijnaam, omdat ze zo beroemd was geworden en tevens als een soort ambassadeur voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap werd gezien.

Op 3 januari 1987 werd zij de eerste vrouw die een plaats wist te bemachtigen in de Rock and Roll Hall of Fame. In 1999 ontving ze ook nog eens de hoogste Amerikaanse kunstonderscheiding, de National Medal of Arts.

Tip: Bij Bol.com kunt u gemakkelijk een compilatie van Aretha Franklin bestellen, zoals Respect: The Very Best of Aretha Franklin.

Beluister hieronder Aretha Franklin’s versie van Adele – Rolling in the Deep, zoals op het album zal verschijnen.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Albumreleases · Aretha Franklin Nieuws · Nieuws