David Bowie’s nieuwe album in 2017

Geschreven door op 24 januari 2016 om 18:35
David Bowie - Foto Ron Frazier - Flickr (CC BY 2.0)

In 2017 worden we weer verwend, want dan kunnen we een nieuw album van David Bowie verwachten. Daar komen niet eerder uitgebrachte nummers op te staan.

Nieuwe album David Bowie

Blackstar is nauwelijks te koop, of het nieuwe album van David Bowie is alweer aangekondigd. Toen de excentrieke zanger op 10 januari overleed, regeerde hij de hitlijsten. „Het nieuwe album in 2017 is onderdeel van een plan om tot lang na zijn overlijden de hitlijsten te blijven regeren”, schrijft de Britse krant The Mirror. Naast het album in 2017 zou er in de toekomst nog meer muziek uitkomen. „Daar is een planning voor gemaakt. Het gaat niet per se in chronologische volgorde”, zegt een bron. „Er zitten bijvoorbeeld stukken bij die dateren uit de jaren ’70.”

Blackstar

Op zijn 69e verjaardag bracht de zanger zijn album ‘Blackstar’ uit. Hij kon zelf helaas niet meer van het succes genieten, want twee dagen later overleed hij. De inkomsten van dit en toekomstige muziekwerken komen bovenop de erfenis van de Britse artiest, die rond de 180 miljoen euro bedraagt. De Volkskrant schreef: ‘zoals vaker bij goede Bowieplaten is de muziek even wennen, maar al snel blijkt dat het album beter is dan het vorige The Next Day.’ Cleeft schrijft: ‘David Bowie’s ‘Blackstar’ is veel duisterder en vreemder – en daarmee artistiek oprechter – dan wellicht al zijn werk sinds de beroemde ‘Berlijn-trilogie’ van de jaren zeventig.’

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· ·