Wereld reageert geschokt op overlijden David Bowie

Geschreven door op 11 januari 2016 om 12:32
A Tribute To 2016, David Bowie - Flickr (Publiek Domein)

Over de hele wereld is geschokt gereageerd op het overlijden van David Bowie. Via social media halen nationale en internationale sterren herinneringen op.

David Bowie reacties

Popdeskundige Leo Blokhuis reageerde in Goedemorgen Nederland verrast op het overlijden van Bowie. Hij noemt Bowie een “heel groot muzikant”.

Radio-dj Gerard Ekdom heeft het over een zwarte dag voor de popmuziek, de Britse premier David Cameron noemt het overlijden een groot verlies. Ook Madonna reageert met verslagenheid: “zijn concert in Detroit was het eerste concert dat ik ooit zag”.

Ook Iggy Pop, Kanye West, Pharrell Williams en nog vele anderen hebben op Twitter geschokt gereageerd en zagen hem als inspirator.

Blackstar

Op Bowie’s laatste album Blackstar dat afgelopen vrijdag uitkwam, bleken achteraf veel verwijzingen naar zijn aanstaande overlijden te staan. Zo was Blackstar het eerste album waar Bowie niet zelf op de cover stond. Ook waren de cd en het bijbehorende boekje gitzwart. Zo ook de eerste regels van Bowie’s laatste single Lazarus:

Look up here, I’m in heaven, I’ve got scars that can’t be seen. I’ve got drama, can’t be stolen, everybody knows me now.

David Bowie overleden

Maandagochtend vroeg werd het overlijden van David Bowie bekend. Bowie leed al 18 maanden aan kanker, maar heeft dat altijd verborgen gehouden voor de media.

Bron: De Volkskrant

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Oscar van Oorschot

Altijd op de hoogte van de grootste hits van dit moment.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · David Bowie Nieuws · Nieuws