Film over het leven van Elvis Presley

Geschreven door op 7 september 2011 om 15:34
The Elvis Concert - Foto: Thomas Hawk - Flickr (CC BY-NC 2.0)

Elvis Presley krijgt een film. De overleden artiest wordt herinnert als de King of Rock n’ Roll. De regisseur in kwestie is John Scheinfeld.

Regisseur John Scheinfeld gaat een film maken over Elvis Presley. Scheinfield maakte al eerder documentaires over grote sterren als John Lennon, Bob Hope en Peter Sellers. Volgens het Amerikaanse muziekblad Billboard heeft Scheinfield nu getekend voor de regie van Fame & Fortune, de nieuwe film over Elvis Presley.

Het scenario voor de film wordt gebaseerd op het boek van Elvis uit 2007: Still Taking Care of Business. Dit boek is geschreven door voormalige vriend en lijfwacht van Elvis, Sonny West. De film laat zien hoe Sonny in Memphis voor de superster Elvis ging werken.

Scheinfield vertelt: “Het verhaal gaat in feite over vriendschap, Elvis is net Sonny’s grote broer. In de loop van het verhaal wanneer Elvis en Sonny steeds meer tijd doorbrengen ziet Elvis dat hij Sonny kan vertrouwen. Hierdoor groeien ze naar elkaar toe en neemt Sonny uiteindelijk de rol op zich van grote broer.”
Later in het verhaal gaat het slecht met de relatie tussen de beide mannen. Een jaar voordat Elvis overleed ontsloeg hij Sonny zelfs omdat hij naar verluidt te duur werd als bodyguard. Volgens naasten was het ontslag echter wegens het openlijk spreken over Elvis zijn drugsgebruik.

Dit najaar gaat de zoektocht naar acteurs van start zodat Fame & Fortune volgend jaar kan uitkomen. Op dat moment is het 35 jaar geleden dat Elvis Presley op 42-jarige leeftijd overleed.

Elvis Presley – Suspicious Mind

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Elvis Presley Nieuws · Nieuws