Voormalig The Beatles-drummer Ringo Starr geridderd

Geschreven door op 20 maart 2018 om 17:27
Ringo Starr - Foto: Focka (Flickr, CC BY-ND 2.0)

Ringo Starr heeft een mooie onderscheiding ontvangen! De oud-drummer van The Beatles werd door de Britse prins William geridderd vanwege zijn verdiensten voor de muziek.

Ringo Starr geridderd door prins William

De drummer ontving de grote eer tijdens een speciale ceremonie in Buckingham Palace. Starr, die door prins William geridderd werd, sprak met de BBC over het heuglijke feit: “Het betekent veel voor me. Het is erkenning voor wat we gedaan hebben. Ik ben erg blij dat ik dit heb mogen ontvangen.”

De onderscheiding volgt 53 jaar nadat The Beatles eerder tot Member of the British Empire werden benoemd. De legendarische drummer moest het ditmaal zonder zijn voormalige bandleden stellen: “Ik was een beetje beverig in mijn eentje.”

Sir Ringo

Of de 77-jarige muzikant voortaan als Sir Ringo door het leven zal gaan, is nog niet bekend: “Dat weet ik nog niet. Het is nog nieuw voor me en ik weet nog niet hoe je het gebruikt. Ik verwacht wel dat jij de titel gebruikt”, grapte de voormalig Beatle richting de interviewer van de BBC.

Ringo Starr in Nederland

Sir Ringo is overigens binnenkort voor de eerste keer in zijn muzikale carrière in Nederland te bewonderen! De ex-Beatle neemt zijn All Starr Band op vrijdag 8 juni mee naar het Holland International Blues Festival in Grolloo.

 

Bron: BBC

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Ringo Starr Nieuws · The Beatles Nieuws