Jazztrompettist Ambrose Akinmusire begin 2019 naar TivoliVredenburg

Geschreven door op 4 juli 2018 om 11:27
Ambrose Akinmusire Quartet - Credits: Bob Doran via Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

Ambrose Akinmusire komt naar Nederland! Begin volgend jaar treedt de jazztrompettist en bandleider op in het Utrechtse TivoliVredenburg. 

Ambrose Akinmusire naar TivoliVredenburg

Liefhebbers van jazz opgelet! Ambrose Akinmusire komt volgend jaar naar Nederland! Op vrijdag 18 januari 2019 staat de talentvolle trompettist in de Cloud Nine van TivoliVredenburg, Utrecht. De voorstelling vangt aan om 20.30 uur.

In 2017 stond de jonge Amerikaan in ons land op het podium van North Sea Jazz. De Volkskrant noemt Ambrose in een review over het optreden “een van de veelzijdigste trompettisten van zijn generatie“. Akinmusire speelde volgens de krant “kraakhelder, maar schuwt het grommen, raspen en sputteren niet: adembenemend mooi.” We kunnen dus iets heel geweldigs verwachten van het concert in de Tivoli.

Concertkaarten

Tickets voor Ambrose Akinmusire zijn onder andere verkrijgbaar via de site van TivoliVredenburg. Kaarten zijn direct verkrijgbaar.

Talentvolle jazzmuzikant

Ambrose speelde in de Berkeley High School Jazz Ensemble, toen saxofonist Steve Coleman hem vroeg deel te nemen aan zijn Five Elements. De slechts 19-jarige student ging vervolgens met Steve mee op Europese tour. Na zijn terugkeer behaalde hij zijn master’s degree op het Thelonios Monk Institute of Jazz. De trompettist won de internationale jazzcompetitie van de universiteit en pakte ook de overwinning op de Carmine Caruso International Jazz Trumpet Solo Competitie.

Vervolgens releasete Akinmusire zijn debuutalbum ‘Prelude…To Cora‘.  In 2011 bracht de muzikant zijn eerste album uit bij het beroemde Blue Note Records. ‘When The Heart Emerges Glistening‘ ontving geweldige reviews. Zijn laatste plaat heet ‘The Imagined Savior Is Far Easier To Paint‘. Het eerdere Blue Notes-album ging volgens Akinmusire vooral over zichzelf. De inspiratie voor zijn meest recente album haalde hij uit dingen buiten zichzelf: “mensen die ik ken, documentaires die ik heb gekeken, personages die ik zelf bedacht heb“.

YouTube player

Bron: ambroseakinmusire.com, Volkskrant, TivoliVredenburg, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.