Dillon Francis brengt op de valreep beste clip van 2015 uit

Geschreven door op 16 december 2015 om 13:35

De Amerikaanse dj Dillon Francis en onze eigen Martin Garrix hebben vlak voor het einde van het jaar een geniale videoclip uitgebracht.

Set Me Free

Het nummer Set Me Free is al langer dan een jaar uit; het werd in oktober 2014 uitgebracht als single van Francis’ album Money Sucks, Friends Rule. Ruim een jaar hebben we op de clip moeten wachten, maar dat was het zeker waard.

De videoclip

We starten Windows XP op, klikken Internet Explorer aan en reizen af naar www.dillonfrancismartingarrixfanzonenumberonefansonly.com, een site die overigens ook echt bestaat. Tevens een site, die tot de advertenties aan toe, helemaal nergens op slaat. Bijna alles wat je op die website ziet komt ook terug in de videoclip.

Dillon Francis

Dillon Francis is nog redelijk onbekend in Nederland, maar hij is een bekende naam in de internationale dancescene. Zijn mix van EDM, dubstep en moombahton maakt dat veel dj’s met hem samen willen werken. Behalve met Martin Garrix werkte hij bijvoorbeeld ook samen met DJ Snake, Major Lazer en heeft hij op zijn laatste EP This Mixtape is Fire samenwerkingen met Kygo en Skrillex staan.

Daarnaast staat Dillon ook bekend als de clown van de dj-wereld. Zijn videoclips hebben een hoog WTF-gehalte. Zo ligt hij in de videoclip van Flight 4555 negen minuten lang te slapen op een vliegveld en is de video van I can’t take it een korte film van een kwartier over een donut die opkomt voor zijn rechten.

Ook heeft Dillon Francis een Duits deep house alter ego: DJ Hanzel, die altijd ‘one more deeper’ gaat.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Oscar van Oorschot

Altijd op de hoogte van de grootste hits van dit moment.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Dillon Francis Nieuws · Fun Content · Nieuws · Videos · Viral · WTF