Geslaagde première Best of Musical & Opera

Geschreven door op 23 november 2015 om 10:40
Simone Kleinsma - Fotocredits Mark Goes (Wikimedia Commons)

Een goed gevulde De Doelen in Rotterdam zorgde vrijdag voor de nodige stiltemomenten en een staande ovatie tijdens de première van Best of Musical & Opera.

Best of Musical & Opera

Afgelopen vrijdag (20 november 2015) was Artiesten Nieuws aanwezig bij Best of Musical & Opera in de Doelen in Rotterdam.

Onder leiding van het Rotterdams Philharmonisch Orkest met Hans Leenders als dirigent, zette diverse vocalisten een mooie setting van bekende opera stukken neer, gemixt met herkenbare liedjes uit klassieke musicals.

best of musical en opera

Foto: Hélène van Domburg

Bijzondere combinatie

De desbetreffende vocalisten waren – in volgorde van opkomst tijdens de avond – Terence van der Loo, Karin Strobos, Linda Wagenmakers (met de studenten van Codarts), Henk Neven en Simone Kleinsma.

Elke vocalist heeft op zijn of haar manier zijn sporen verdiend in de wereld van zang en musical en dat maakt de combinatie op dezelfde avond extra bijzonder.

best of musical en opera

Foto: Hélène van Domburg

Genieten

De avond wordt geopend door een prachtige Ouverture uit De Barbier van Sevilla, gevolgd door onder meer Oh, what a beautiful mornin’ uit Oklahama!, Summertime uit Porgy and Bess, Anything You Can Do uit Annie Get Your Gun, Send in the clowns uit A little night Music, Something’s Coming uit West Side Story, I’d Give My Life For You uit Miss Saigon en natuurlijk stukken uit The Phantom of the Opera. Solo of in duet, iedere vocalist vanavond blijkt zichtbaar te genieten van het zingen met zo’n groot orkest als dit.

best of musical en opera

Foto: Hélène van Domburg

Best of Musical & Opera – Geslaagde avond

Voor iemand als Simone Kleinsma is het zingen met een orkest als het Rotterdams Philharmonisch Orkest daarnaast ook een aangename afwisseling, daar waar zij vaak in populaire musicals speelt waarin de zang juist meer gepaard gaat met dans. Al met al kan De Doelen terug kijken op een geslaagde avond: opera zoals het hoort te zijn, met een touch of classic musicals! Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op http://www.musical-opera.nl/ voor meer info.

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Stefan Ketelaar

Stefan Ketelaar, blogger bij artiestennieuws
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.