Première van de geestige Harrie Babba groot succes!

Geschreven door op 17 november 2015 om 2:34

Met menig open doekjes en continue gelach van het publiek is ‘groot succes’ nog zacht uitgedrukt. De geestige komedie Harrie Babba is een absolute aanrader! Artiestennieuws was 16 november aanwezig bij de première in De Goudse Schouwburg.

Harrie Babba met Jon van Eerd

In Harrie Babba speelt Jon van Eerd de hoofdrol als geest uit een fles genaamd Harrie Vermeulen. Als geest uit een fles moet hij gehoorzamen aan elke willekeurige gek die hem tevoorschijn haalt. Dit drijft hem en anderen zo tot wanhoop dat de gekste situaties zich op het toneel voordoen. Hoewel het verhaal zelf al geweldig is, ligt de kracht van het stuk toch bij het spel van de cast. Doordat Harrie maar hoeft de knikken om iets te toveren, veranderen de spelers in de gekste typetjes. Van een naakte bewaker tot een tikkende klok. Ook het publiek kan er niet aan ontsnappen en moet meedoen met de dans van de seksistische gemeenschap. Wat dat precies inhoudt is eigenlijk niet in woorden te omschrijven. Voor die beleving zal u zelf een bezoekje moeten brengen aan het theater.

De cast

Jon van Eerd kan zo’n hilarisch stuk natuurlijk niet in zijn eentje op de planken brengen. Met Arie Cupé als Sultan, Irene Kuiper als Fahita, Cindy Bell als Sultana, Joey Schalker als Hakkenbahr en Arian Foppen als wachter is het plaatje compleet. Wanneer u de komedie gezien heeft, zal u beseffen dat de spelers ontzettend goed op elkaar ingespeeld moeten zijn! Wat een samenwerking en tempo, zonder die twee elementen zouden vele hilarische momenten niet zo hilarisch zijn. Complimenten dus aan deze vakkundige cast!

Woorden van Jon van Eerd

AD sprak met Jon van Eerd nog voor de première. “Wat er in de voorstelling moet zitten? Verwarring en chaos, herkenning en misverstand, verrassing en absurdisme. Die combinatie moet hilarisch zijn. De stukken die ik schrijf gaan bovendien uit van een gezelschap. De hoofdrolspeler wordt niet omringd door aangevers. Elke rol staat op zich. Ik wil mijn publiek verwennen. Met prachtige decors en kleding.  Geen achtergrond die wappert als een raam wordt gesloten. Licht, geluid, de liedjes – het moet af zijn. De atmosfeer in Harrie Babba is Oosters. De verhalen van Duizend-en-een-nacht, een beetje Bollywood. Dat betekent goud, marmer, Perzische tapijten. Het gaat evenzeer om details.”

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.