Succesvolle première Priscilla, Queen of the Desert

Geschreven door op 14 november 2015 om 14:30

Woensdag 11 november ging de musical ‘Priscilla, Queen of the Desert’ succesvol in première in Carré Amsterdam. Gemist? De exclusieve show loopt tot 22 november.

Exclusief

De recensies liegen er niet om: Priscilla, Queen of the Desert is “één groot feest”. NRC Next, De Telegraaf en andere gerespecteerde bronnen belonen de aanwezige humor alsook de gevoelige elementen van de musical met maar liefst vier sterren. Tot 22 november is ’the best night out ever’ exclusief te bewonderen in Koninklijk Theater Carré Amsterdam; een eenmalige ervaring West-End kwaliteit in Nederland. Priscilla, Queen of the Desert wordt vertolkt door de originele Engelstalige cast. De eerste reacties zijn vastgelegd in onderstaande video.

YouTube player

Verhaal

Priscilla, Queen of the Desert is een vertolking van de gelijknamige geroemde cult classic. De show gaat in op het hartverwarmende verhaal van drie vrienden op zoek naar liefde en vriendschap. Centraal staat Priscilla: geen persoon, maar een vervoersmiddel! Tijdens de roadtrip die de vrienden maken met de krakkemikkige roze bus, komen de thema’s vriendschap en familie sterk naar voren. De hoofdpersonages belanden in de meest komische en ongelukkige situaties, wat leidt tot opbeurende én ontroerende taferelen. Uiteindelijk vinden de drie vrienden meer dan ze ooit hadden kunnen dromen…

De “hitmusical van dit decennium” is rijkelijk gevuld met disco hits van onder andere The Weather Girls en Gloria Gaynor. Vanaf 2006 is het energieke ‘Priscilla’ vertoond in een klein selectief aantal landen, waaronder Australië, Engeland en de Verenigde Staten. De originele Engelstalige versie die in Carré te zien is, wordt dan ook een bijzondere aangelegenheid genoemd.

Priscilla, Queen of the Desert

Priscilla, Queen of the Desert heeft een speelduur van 2,5 uur, inclusief pauze. De show herbergt een duizelingwekkend aanbod van meer dan vijfhonderd bekroonde over-the-top kostuums en een hitparade van herkenbare disco klassiekers.

Media

“Alles in zich voor een prima musical, die camper dan camp wordt.” – De Telegraaf

“Uitzinnig, hilarisch, maar ook met een diepere lading.” – NRC Next

“De voorstelling swingt de pan uit.” – RTL Boulevard

“Weloverwogen hysterie… Priscilla, Queen of the Desert is cult in het kwadraat.” – Dagblad van het Noorden

“Priscilla, Queen of the Desert is een feest dat vermaakt, ontroert en hoe dan ook onvergetelijk is.” – Musicaljournaal

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Niel Verstegen

Voorliefde voor rock, van Ac/dc tot Zeppelin.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.