X Factor winnaar Ben Haenow lanceert single met Kelly Clarkson

Geschreven door op 1 november 2015 om 17:27
Kelly Clarkson - Fotocredits: vagueonthehow (Wikimedia CC BY 2.0)

Ben Haenow, een naam waar we in Nederland nog nooit van gehoord hebben. In Engeland echter bekend als ‘de zoveelste’ winnaar van X Factor. Voor de eerste single van zijn debuutalbum strikte de zanger niemand minder dan Kelly Clarkson!

DEBUUTALBUM OP KOMST

In december vorig jaar sleepte Haenow de winst van X Factor in de wacht. Hiermee scoorde hij een platendeal bij Syco Music, het label van Simon Cowell. Vervolgens had de zanger met een coverversie van OneRepublic’s “Something I Need” de felbegeerde ‘Christmas number one’ te pakken. Hierna begon hij met de realisatie van zijn debuutalbum, wat zo’n 10 maanden in beslag nam. De release van Ben’s album, simpelweg “Ben Haenow” genaamd, staat gepland voor 13 november.

Kelly en Ben

Voor de eerste single “Second Hand Heart” vroeg de zanger Kelly Clarkson om mee te doen en zij is dan ook in volle glorie te horen in het eindresultaat. Opvallend is dat de single in Engeland het slechts tot #21 schopte in de hitlijsten. Bijzonder voor een single van een X Factor-winnaar. Ben’s album zal straks ook moeten opboksen tegen de mega verkoop van Adele’s “25” en als de eerste single van je nieuwe plaat al beduidend minder goed scoort dan verwacht, kan dat nog wel eens vervelend uitpakken voor de uiteindelijke verkoop van je album. Spannend dus! Ben en Kelly leveren met “Second Hand Heart” in ieder geval een fijne Pop productie af! Jammer dat de twee in de videoclip elkaar pas aan het einde in levende lijve mogen tegenkomen…

Videoclip “Second Hand Heart”

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Stefan Ketelaar

Stefan Ketelaar, blogger bij artiestennieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags: