Jindra van K3 zoekt K3 snoert criticasters de mond

Geschreven door op 19 oktober 2015 om 1:36
K3 - Fotograaf: Theo Hendriks - Bron: Wikimedia Commons

Afgelopen vrijdag ging de eerste liveshow van K3 zoekt k3 van start. Jindra maakte korte metten met alle kritiek op social media.

Liveshow 1 K3 zoekt K3

De aflevering die maar liefst 746.000 kijkers trok, ging van start met tien meiden:
Lauren, Demi, Laura, Suzan, Hanne, Klaasje, Nora, Jindra, Marthe en Lisa.

De jury

Karin, Kristel, Josje en Gert, die er overigens prachtig uitzagen, zaten er weer helemaal klaar voor. “Ik heb er zo naar uitgekeken, eindelijk beginnen we met het echte werk. Er zijn nog maar tien meisjes over, daar zitten ze dus al tussen”, verteld Kristel. Josje: “K3 is natuurlijk een groep, en dat maakt de groepsopdracht van vanavond zo belangrijk! Daarom beginnen we daar vanavond mee.” Maar voor de meiden mochten starten met opdracht 1, werd er eerst nog een Wildcard uitgereikt.

K3 – Kristel Karen Josje – Muziekfeest op het Plein Apeldoorn 2014 CREDITS DANNY VAN DEN BERG

Wildcard

Voor één van de meiden was de eerste liveshow niet zo spannend. De stemlijnen waren na de bootcamp namelijk al open gegaan. Het meisje met de meeste stemmen kreeg een wildcard en was daarmee verzekerd voor een plek in liveshow 2. Na enige spanningsopbouw werd bekend gemaakt dat dit Hanne was geworden. Vanwege deze eer hoefde ze niet aan de opdrachten van die avond mee te doen, voor haar dus een rustig avondje. Toch mocht ze zichzelf wel laten zien, en werd de avond geopend met een solo van Hanne. Dit optreden is hieronder te bekijken.

YouTube player

De 1e opdracht: groepsopdracht

Gert bracht alle kandidaten de eerste opdracht: “K3 heeft musicals gebracht voor meer dan 500.000 bezoekers. De nieuwe K3 zal dus ook in musicals moeten spelen. De opdracht luidt daarom: breng een nummer uit een van de K3-musicals. Je moet het verhaal van het nummer geloofwaardig brengen! De groepen worden door ons samengesteld en wij selecteren ook de nummers. Succes!” Hieronder kun je alle groepsopdrachten bekijken.

Suzan, Laura en Jindra

Deze drie meiden zongen het nummer ‘Alice in Wonderland’. De jury was erg enthousiast over hun zuivere stemmen, maar minder enthousiast over hun performance. “Ik miste het feestje”, zei Josje.

YouTube player

Lauren, Klaasje en Marthe

Zij zongen ‘De 3 biggetjes’. Karin kon niet stoppen met lachen tijdens het optreden en ook Josje kreeg een heerlijk K3-gevoel. Gert was ook enthousiast maar wilde toch even benadrukken dat het vocaal gezien nog iets beter kon.

YouTube player

Demi, Nora en Lisa

Zij zongen ‘Hocus Pocus’. Josje werd er een beetje door weggeblazen en ook Kristel was erg onder de indruk. “Wel vond ik deze combinatie niet zo leuk. Niet omdat jullie alle drie donkere haren hebben, en jullie zongen alle drie erg goed, maar de combinatie klopte niet”, zei Kristel.

YouTube player

Winnaar opdracht 1

K3 selecteerde twee groepen die zij de beste van de drie vonden. Het publiek mocht tussen deze twee groepen stemmen op hun favoriet. De groep met de meeste stemmen zou een plek krijgen in liveshow 2. Uiteindelijk gingen de meeste stemmen naar Lauren, Klaasje en Marthe waardoor we hen dus sowieso terug zien in liveshow 2.

Opdracht 2: solo opdracht:

De kandidaten die nog niet verzekerd waren van een plek in liveshow 2 moesten meedoen aan opdracht 2: vind een Nederlandstalig nummer waarvan je denkt: dat had een nummer van K3 kunnen zijn. “Het moet vrolijk zijn en er moet altijd een boodschap inzitten. Je kan pas het juiste nummer kiezen als je echt weet waar K3 voor staat”, verteld Josje.

Jindra snoert criticasters de mond

Jindra bracht met haar solo-opdracht het nummer ‘Hoe puur kan liefde zijn’. “Social media opmerkingen komen rauw op je dak, en dat heb ik gemerkt de afgelopen week. Ik heb mezelf nogal laten zien tijdens de bootcamp, en daar hebben veel mensen kritiek op gegeven.” Gert sprak na haar optreden vol lof over haar: “je hebt geen makkelijke week achter de rug. Veel mensen snappen het verschil tussen ambitieus en arrogant gewoon niet. Met dit nummer heb je denk ik precies je punt gemaakt! Daarom heb ik nu extra veel respect voor wat je hebt neergezet!” Ook Kristel was erg positief: “er is niks mis met fanatieke meisjes! Geweldig gedaan.”

YouTube player

Lisa

Lisa zong ‘Sexy als ik dans’. “Ook K3 mag sexy zijn en daarom heb ik dit nummer gekozen. Ik wil een lekker Lisa-sausje over het nummer heen gooien, ik hoop dat dat lukt!” Naderhand maakte Karin de opmerking: “jij bent ook sexy als je niet danst.”

YouTube player

Laura

Laura bracht het nummer ‘Heb ik ooit gezegd’. “Ik geloof dat het echt een K3-nummer zou kunnen zijn! Ik ben niet een grote prater over mijn gevoelens en dat merkt mijn vriend ook, dus daarom zing ik erover”, verteld Laura. Kristel: “wauw, ik denk dat de boodschap bij je vriend wel aangekomen is. Geen makkelijk nummer, dus wauw!”

YouTube player

Demi

Met het nummer ‘Wat een mooi verhaal’ wilde Demi een andere kant van haar laten zien. Ze wordt neergezet als de stoere meid, maar zelf vindt ze dat ze meer is dan dat. Na haar optreden reageerde Josje met de woorden: je fietst door de wedstrijd heen alsof het niet stressvol is! Het lijkt alsof je er staat van: dit kan ik toch niet winnen. Maar dat kan je wel, anders zou je hier niet staan.”

YouTube player

Nora

Nora zong het nummer ‘Parijs’ van Kenny B. Gert: “ik ben een gelukkig man! Je ziet dat het leerproces van de afgelopen weken zijn vruchten afwerpt!”

YouTube player

Suzan

Suzan zong het nummer ‘je hoeft niet naar huis vannacht’. Karin: “alsof ik naar een concert aan het kijken was!”

YouTube player

Andere solo’s

Omdat de 3 biggetjes eerder in de uitzending te horen kregen dat ze door waren, hoefden zij geen solo te brengen. Wel hadden ze deze natuurlijk ingestudeerd en gerepeteerd. Van deze repetitie hebben we gelukkig wel filmpjes!

Lauren

YouTube player

Marthe

YouTube player

Klaasje

YouTube player

Door naar liveshow 2

Jindra’s boodschap was duidelijk overgekomen! Het publiek besloot, naar aanleiding van opdracht 2, dat zij als eerste door mocht naar liveshow 2!

De jury koos tussen de overige kandidaten wie liveshow 1 moest verlaten. Zij maakten bekend dat het avontuur voor Laura helaas moest eindigen. “Ik was nog niet klaar, ik had nog zoveel willen doen”, was haar reactie.

YouTube player

KAARTEN VOOR K3

K3 is momenteel nog bezig met een afscheidstour. Wil jij de oude K3 voor de aller-laatste keer zien en de nieuwe K3 voor de aller-eerste keer zien? Bestel dan snel je kaarten op deze website of kijk op de website van K3. De oude K3 en de nieuwe K3 zullen na het programma K3 zoekt K3 samen op tournee gaan. Eigenlijk zullen ze dus als K6 het podium betreden. Een unieker concert zal je niet snel meer meemaken!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
Artikel Categorieën:
Fun Content · K3 Nieuws