Leona Lewis brengt flitsende nieuwe single uit

Geschreven door op 4 november 2015 om 12:15

Ooit won ze de Britse versie van X Factor, scoorde ze een wereldwijde hit met Bleeding Love en was ze het lievelingetje van Simon Cowell: Leona Lewis. Afgelopen september verscheen haar nieuwste album, waarvan Thunder de nieuwste single is.

Succes na X Factor

In 2006 won Lewis de derde editie van X Factor in Engeland. Hiermee sleepte ze een platendeal voor meerdere albums in de wacht bij Syco Music, het label van talentscout Simon Cowell. Haar debuutalbumSpirit verscheen in 2007 en verkocht zo’n acht miljoen exemplaren. Hierna teerde de zangeres nog op het succes van hitsingles als Bleeding Love, Better In Time en de Snow Patrol-cover Run. Voor haar tweede album getiteld Echo (2009), schreef Leona een groot deel van de liedjes zelf in samenwerking met grote namen uit de muziekwereld. Commercieel gezien werd dit album minder goed verkocht dan haar succesvolle debuutalbum.

Commerciële tegenslagen

Na haar eerste tournee door Engeland, legde de zangeres zich toe op het schrijven en opnemen van haar derde album. Hoewel de release in eerste instantie gepland stond voor eind 2011, werd deze meerdere malen uitgesteld. Om het wachten voor de fans wat aangenamer te maken, bracht Lewis eind 2011 wel Hurt: The EP uit, bestaande uit drie covers van andere artiesten.

Leona’s derde album Glassheart werd uiteindelijk in oktober 2012 uitgebracht, voorafgegaan aan de single Trouble die Emeli Sandré schreef. Ondanks een #7-notering in Engeland, verkocht het album beduidend minder dan Leona’s eerdere platen. Door het succes van acts als One Direction en Little Mix, die eveneens een deal hebben bij Syco Music, verdween de prioriteit om Leona Lewis als artiest te promoten.

Nieuw management en platenlabel

Door alle tegenslagen raakte Leona in een depressie. Uiteindelijk besloot ze om schoon schip te maken, waarna de artiest haar management verliet en haar contract met Syco Music ontbond. In de tussentijd schreef ze met producer Toby Gad een compleet nieuw album, welke bij een nieuw platenlabel uitgebracht kon worden. Begin dit jaar werd dan ook een contract afgesloten bij Island Records, bekend van onder meer James Morrison, U2 en Annie Lennox.

YouTube player

Nieuw album en tour

Leona’s nieuwste album getiteld I Am verscheen in september en bracht al de singles Fire Under My Feet en I Am voort. Als derde single is nu gekozen voor Thunder, een ballad waarvoor de zangeres afgelopen zomer al de nodige promotie deed in de Verenigde Staten. Vanaf 2016 zal Lewis zich ook gaan bezighouden met de I Am tour, die vooralsnog enkel concertdata voor Engeland heeft gekregen.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Stefan Ketelaar

Stefan Ketelaar, blogger bij artiestennieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· ·
Artikel Categorieën:
Albumreleases · Artiesten · Leona Lewis Nieuws · Nieuws