Knikkende knieën en tranende ogen.. Maaike Ouboter krijgt het weer voor elkaar

Geschreven door op 23 maart 2015 om 13:04
Maaike ouboter - foto: Aisha Zeijpveld - bron: Persbericht Friendly Fire

Met haar verpletterende nummer ‘Dat ik je mis’ wist het engelenstemmetje van Maaike Ouboter heel Nederland te ontroeren. Nu is ze terug met een nieuw nummer en ontroert ze ons opnieuw!

Maaike Ouboter heeft aangekondigd dat haar debuutalbum op 19 juni zal worden uitgebracht. Vrijdagochtend liet ze daar alvast een voorproefje op horen.

NIEUW ALBUM MAAIKE OUBOTER

Maaike Ouboter komt ein-de-lijk met een nieuw album. Op 19 juni zal deze worden getoond aan het publiek. Voor nu heeft ze ons achter gelaten met een voorproefje en slechts een omschrijving van het nieuwe album. Het album krijgt de titel ‘En hoe het dan ook weer dag wordt’. Zelf heeft ze laten weten dat het een zin is uit een niet-afgemaakt gedicht van de zangeres. “Ik houd van de nacht. Alles wat in de nacht gebeurt, is gebeurd. En dan wordt het licht, onvermijdelijk. De wereld draait door. Het is cliché, maar ook troostend. Je kunt als mens een hoop hebben, al denk je soms van niet. Het is soms heel fijn om gewoon te kunnen zeggen dat het altijd weer dag wordt. Of om er een liedje over te schrijven.” Het is wel duidelijk dat Maaike altijd de juiste woorden weet te vinden, en daar ook mensen mee weet te raken. Luister hieronder naar de hit tijdens het programma ‘de beste singer-songwriter’ waarmee ze haar naam op de kaart heeft gezet:

NIEUWE SINGLE MAAIKE OUBOTER

Haar nieuwe single heeft de titel ‘lijmen’ gekregen. Wat vind jij ervan? Heeft ze je weer kunnen raken?

KAARTEN VOOR MAAIKE OUBOTER

Maaike Ouboter heeft ook aangekondigd dat er weer een tour aan zit te komen. Tot die tijd kunnen we van haar genieten op o.a. Paaspop en Strandfestival Zand. Klik hier voor een volledig overzicht van alle speeldata van Maaike Ouboter.

MAAIKE OUBOTER IN BEST SINGER-SONGWRITER

Tot voor kort schreef Maaike haar teksten vooral in het Engels. Maar de Amsterdamse kwam erachter dat ze haar gevoelens beter kan omschrijven in het Nederlands. De muziek gebruikt ze dan ook om dingen te kunnen uiten die ze op een andere manier niet goed kan zeggen of benoemen. Met kwetsbare, kleine Nederlandse liedjes hoopt ze haar publiek te kunnen raken en vermaken. Maaike heeft beide ouders verloren, waar het nummer ‘dat ik je mis’ ook over gaat. In dit nummer heeft ze zichzelf ontzettend kwetsbaar opgesteld. Toen Maaike werd gebeld met de mededeling dat ze was uitgenodigd voor de opnames in de Wisseloord Studio’s voor De Beste Singer-Songwriter van Nederland, besloot ze het gevoelige nummer ‘dat ik je mis’ te spelen. Dit nummer is hierboven al te beluisteren. Ook mocht ze tijdens deze programmareeks een nummer uitzoeken wat ze vreselijk vindt en deze coveren. Vind je de cover mooier geworden dan het origineel?

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Inge Peeters, Webredacteur bij Artiestennieuws
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Albumreleases · Artiesten · Maaike Ouboter Nieuws · Nieuws