Thé Lau overleden

Geschreven door op 24 juni 2015 om 14:16

Thé Lau is gisteravond in zijn huis in Amsterdam overleden. De zanger, muzikant, schrijver en componist was al geruime tijd ongeneeslijk ziek. Hij is 62 jaar geworden.

Vorig jaar werd bekend dat Thé Lau ongeneeslijk ziek was. De zanger had keelkanker. Door een laatste keer op te treden wilde hij graag afscheid nemen van zijn publiek . Dit deed hij met een optreden op Pinkpop en een aantal concerten in Amsterdam, Antwerpen en Brussel. De belangstelling was enorm groot. Alle afscheidsconcerten waren dan ook volledig uitverkocht.

Op de website van de overleden zanger staat het volgende: “Het was een veelbewogen, intens laatste jaar, waarvan hij heeft genoten met zijn familie, vrienden en vakgenoten.”

Thé Lau

Thé Lau was een icoon van de Nederpop. Hij was vooral bekend als zanger en gitaris van The Scene. Lau behaalde groot succes met de nummers Iedereen is van de Wereld en Blauw. Samen met Ilse de Lange maakte hij het nummer Zing voor me. Dit nummer behaalde de nummer 1 positie. Tijdens zijn ziekteperiode afgelopen jaar, schreef Thé Lau zijn meest succesvolle album ooit: Platina Blues.

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Thé Lau Nieuws