David Gilmour komt in 2015 met nieuw soloalbum

Geschreven door op 30 oktober 2014 om 11:49
David Gilmour - Fotocredits: Phil Guest - Flickr (CC BY-SA 2.0)

David Gilmour van Pink Floyd heeft onthuld dat hij volgend jaar met een nieuwe soloalbum op de proppen komt. Dat meldt NME

In een interview met Rolling Stone zegt de zanger dat opvolger van zijn derde soloalbum (On an Islanduit 2006,  aardig op weg is. “Er zijn nog een aantal onafgemaakte demo’s en een aantal daarvan zullen opnieuw gedaan worden. Er zit nog een paar maanden werk in. Ik hoop het album volgend jaar uit te mogen brengen.

Naast het nieuws over een vierde soloalbum meldde David Gilmour ook nog dat er mogelijk een ‘oude-mannen-tour’ voor hem in het verschiet ligt, al zou die tour geen ‘200 optredens groot’ zijn.

 

David Gilmour & Pink Floyd

Pink Floyd’s nieuwste album, The Endless River, zal in november van dit jaar verschijnen. Het zal hun eerste release sinds 1994 zijn en wordt naar alle waarschijnlijk ook hun laatste. Desondanks, of misschien juist wel dankzij, is momenteel de kans groot dat The Endless River  Amazon’s meest vooraf bestelde album ooit wordt, waarmee de Engelse band de huidige recordhouder One Direction van de troon zal stoten.

David Gilmour

David Gilmour

David Jon Gilmour werd op 6 maart 1946 geboren in het Britse Cambridge en is vooral bekend als zanger, songwriter en leadgitarist van Pink Floyd. Gilmour begon zijn muzikale carrière bij de groep Jokers Wild, een band die vooral covers bracht van Chuck Berry, The Beach Boys, Manfred Mann, Wilson Pickett en The Kinks.

In 1967 sloot hij zich aan bij Pink Floyd, waarna hij een jaar later leadgitarist en mede-vocalist werd nadat de band eens besloot om Syd Barrett, die met drugsproblemen kampte, niet op te halen voor een concert. Toen Roger Waters na ruzie in 1985 de groep verliet, werd David Gilmour de nieuwe leider van Pink Floyd.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.