Nelly Furtado maakt comeback met album en nieuwe single ‘Pipe Dreams’

Geschreven door op 16 november 2016 om 12:26
Nelly Furtado - Fotograaf Roy Stephens - Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

Nelly Furtado is terug! Haar nieuwe single ‘Pipe Dreams’ is nu te beluisteren en er komt een nieuw album in maart.

Nieuw album ‘The Ride’

Behalve de nieuwe single Pipe Dreams komt er ook een nieuw album van de zangeres. Begin maart verschijnt The Ride, de eerste nieuwe cd van Nelly Furtado sinds The Spirit Indestructible uit 2012. Op de nieuwe cd werkte ze samen met producer John Congleton, die eerder onder andere voor Marilyn Manson en St. Vincent werkte. “Het was best cool, want ik ben super pop terwijl John mijn muziek meer in punk veranderde. Dat zou ik zelf nooit doen,” vertelt de zangeres aan muziekmagazine The Fader, waar ook Pipe Dreams al te horen is.

Een voorproefje van het nieuwe album is alvast te beluisteren, want eerder dit jaar verscheen ook al het nummer Islands Of Me:

YouTube player

Nelly Furtado

De Canadese zangeres brak door met Whoa, Nelly! in 2000 en dat album werd wereldwijd meer dan zes miljoen keer verkocht. Op de cd staan nog altijd haar grootste hits als I’m Like A Bird en Turn Off The Light. Ook op de door Timbaland geproduceerde plaat Loose stonden een paar hits en met All Good Things (Come To An End) wist ze in Nederland zelfs de nummer-1-positie te veroveren. Sinds 2012 is het wat stiller geweest rond de zangeres, maar nu is er dus weer nieuw materiaal onderweg!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.