Soldaat van Oranje: De showdata en andere informatie

Geschreven door op 24 oktober 2014 om 10:53
TheaterHangaar op vliegveld_Valkenburg (Soldaat van Oranje) - Fotocredits: Pvt Pauline (Wikimedia Commons)

Lees hier alles over de zeer succesvolle musical Soldaat van Oranje en waar binnenkort nog shows plaats zullen vinden.

Soldaat van Oranje ging op 30 oktober 2010 in première in de speciaal voor de voorstelling gebouwde TheaterHangaar opvliegbasis Valkenburg in Katwijk. De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Nederlandse verzetsheld Erik Hazelhoff Roelfzema. De belevenissen van Hazelhoff Roelfzema tijdens de Tweede Wereldoorlog verschenen eerder in boekvorm en als film onder regie van Paul Verhoeven met Rutger Hauer in de hoofdrol.

Soldaat van Oranje werd geproduceerd door NEW Productions, een samenwerkingsverband van investeringsmaatschappij Amerborgh Nederland en Volterra. Op 26 september 2013 beleefde de musical haar 1000ste voorstelling en eind december 2013 haar 1095ste voorstelling. Sindsdien is het de langstlopende productie ooit; de musical The Phantom of the Opera had 1094 voorstellingen.

Showdata Soldaat van Oranje

Onlangs werd de looptijd van Soldaat van Oranje  verlengt tot juni 2015. Vrijdag 7 november markeert  op moment het van schrijven de eerstvolgende keer dat de musical plaatsvindt, net als alle andere data in De Theaterhangaar te Katwijk.. Tot aan juni 2015 doet de musical daarnaast nog 160 anders shows in het theater. Klik hier voor alle data en tickets.

Het verhaal van Soldaat van Oranje

Als de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen, leeft de Leidse student Erik Hazelhoff Roelfzema met zijn vrienden vooralsnog een zorgenvrij studentenleven. Plots veranderd alles en realiseren ze zich dat niets meer vanzelfsprekend is.  De oorlog zet alles op zijn kop, waardoor alle verhoudingen, zoals vriendschap en liefde, op scherp staan. Het maken van keuzes is onvermijdelijk. Vecht je voor Vrijheid, Volk en Vaderland, probeer je je aan alles te onttrekken of kies je bewust voor de kant van de vijand.

De Locatie

De musical wordt opgevoerd in een tot theater omgebouwde vliegtuighangar. De TheaterHangaar staat op voormalig militair vliegveld Valkenburg tussen Wassenaar, Katwijk en Leiden en zorgt voor een locatie die past bij de setting van de musical. In De Theaterhanger bevindt zich een bar, restaurant en een tentoonstelling over Engelandvaarders. Hieronder vindt u een afbeelding van de plattegrond.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.