Tenacious D komt eind november naar 013 Tilburg

Geschreven door op 22 oktober 2014 om 13:19

De ‘beste rockband ooit’ komt weer naar Nederland. Op 24 november 2014 staat Tenacious D, bestaande uit Jack Black en Kyle Glass, in 013 in Tilburg. 

Het komische rockduo noemt zichzelf  ‘de beste rockband ooit’  en staat vooral bekend om de combinatie van muziek en komisch acteerwerk op het podium.  Beide heren hebben naast een carrière als muzikant namelijk ook een loopbaan op het witte doek.

 

Voorverkoop Tenacious D

De kaartverkoop van het concert van Tenacious D start vrijdag 24 oktober om 09.00 en verloopt via de website van Ticketmaster. Wil je zeker zijn van kaarten voor het concert of heb je geen zin om te wachten op de kaartverkoop? Dan kan je je kaarten hier alvast vooruit reserveren.

Tenacious D

Tenacious D

Tenacious D is een komisch getinte , akoestische rockband, bestaande uit Kyle Gass en Jack Black. Het duo heeft elkaar ontmoet in Los Angeles toen ze beiden speelden in de theatergroep The Actors Gang. Jack leerde van Kyle gitaar spelen en samen besloten ze een band te vormen.

Na enkele optredens hebben ze een zestal korte komische films geproduceerd voor de zender HBO. Al deze filmpjes zijn terug te vinden op de eerste Tenacious D DVD – The Complete Masterworks. Het nummer Tribute werd een grote hit, mede dankzij de videoclip waarin Dave Grohl (Foo Fighters, Ex-Nirvana) figureert. Volgens Jack Black is het nummer een verwijzing naar Stairway To Heavenvan Led Zeppelin. In de clip is ook Ben Stiller te zien.

Bekijk hieronder de clip en een live performance van Tenacious D’s grootste hit, Tribute.

 

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Concertaankondigingen · Nieuws · Tenacious D Nieuws