Jandino Asporaat klaar voor Nederlandstalig album

Geschreven door op 18 september 2014 om 8:39
Jandino Asporaat - Fotocredits: Roel1943 | Wikimedia Commons

Jandino Asporaat, de bekende komiek en presentator, gaat een Nederlandstalig album opnemen. Dat heeft hij aan 100% NL laten weten, terwijl de 33-jarige Jan Smit de show als presentator overnam.

Vorig jaar bracht Jandinom die geboren is in Willemstad, Curaçao, een nummer met Gerard Joling ten gehore. Het lied dat ze destijds zongen droeg de naam Mijn Liefde, waarna Jandino de smaak te pakken kreeg,

Ik hoop dat ik in januari echt een album op ga nemen”, vertelde de Antilliaan aan Jan Smit. “Ik ben nu liedjes aan het verzamelenen en nummers aan het schrijven, maar ik ben wel voorzichtiger daarin.” Overigens verwacht de presentator niet meteen voet tussen de deur van het Nederlandse muzieklandschap te zetten. “Het is niet zo dat ik denk, je hebt een concurrent erbij, Jan. Ik ben gewoon een komiek en presentator en ik vind zingen leuk.”

Jandino Asporaat


Jandino Asporaat groeide op in de wijk Buena Vista, Willemstad. Begin jaren negentig trok zijn gezin naar Nederland, waarna zij zich vestigden in Rotterdam. Asporaat begon in 2002 bij de Rotterdamse jongerentheatergroep Young Stage, waar hij twee seizoenen lang werkte. Vervolgens was hij ook te zien op televisie, in films en televisiereclames.

Als cabaretier stond hij in 2005 in de finale van cabaretfestival Cameretten, waar hij zowel de tweede prijs, als de persoonlijkheidsprijs in de wacht sleept. Zijn eerste avondvullende programma verscheel een jaar later in 2o06. Naast zijn werk als stand-up comedian schrijft hij muziek en acteert hij. Als tekstschrijver heeft hij voor de Volkskrant en het programma Raymann is Laat gewerkt.

Beluister hieronder de videoclip van Gerard Joling & Jandino Asporaat – Mijn liefde.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.