Dotan ontvangt Platina voor nummer 1-hit Home

Geschreven door op 17 september 2014 om 15:40
Dotan - Bron: Persfoto Dijkpop

Dotan heeft een Platina plaat ontvangen voor zijn nieuwste hitsingle Home. De Nederlandse singer-songwriter, die geboren is in Jeruzalem en opgroeide in Amsterdam, deelde dat mede via Twitter.

Van de plaat Home, die zowel in Nederland als Belgie een nummer 1-hit werd, zijn inmiddels 30.000 exemplaren verkocht. Voor de Platina status worden ook streams in de telling meegerekend

Home

Home staat op Dotan’s tweede album, genaamd 7 Layers. In augustus bereikte de plaat al de Gouden status, toen de plaat voor de twintigduizendste keer over de toonbank was gegaan.

Dotan tekende in 2010 een contract bij EMI Group, waar de opnames voor zijn debuutalbum Dream Parade uitkwamen. Sindsdien staat hij nog steeds bij de platenfirma onder contract, waar ook de uitgave van zijn tweede album 7 layers onder is gebracht. Het succes van Home heeft inmiddels echter ook de interesse van het Amerikaanse Republik Records gewekt, waar onder meer Taylor Swift, Nickelback en Lorde onder contract staan. Het is dus nog maar de vraag hoe lang EMI Dotan als artiest nog zal behouden.

Naast deze prestatie bleef Dotan in 2011 ook nog eens vijf maanden lang op de eerste plaats van Serious Talent staan, waarna hij werd genomineerd voor de Serious Talent Award in 2011.

Tip: Het meest recente album van Dotan, 7 Layers, is te bestellen via bol.com.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Dotan Nieuws · Nieuws · Taylor Swift Nieuws