The Common Linnets figureren op Amerikaanse kerst-cd

Geschreven door op 16 september 2014 om 9:42
NIET MEER GEBRUIKEN Ilse DeLange - Fotocredits Esmee Burgersdijk

The Common Linnets heeft een nummer geschreven voor de Amerikaanse kerst-cd An American Christmas. Het album verschijnt in eerste instantie alleen in de VS en wordt verwacht op 14 oktober en wordt uitgebracht in beheer van New West Records

The Common Linnets, bestaande uit Ilse de Lange, Jake Etheridge en JB Meijers, zijn zeer bekend door hun tweede plek op het Eurovisie Songfestival met Calm after the Storm, toen zanger Waylon ook nog deel van de groep uitmaakte. Het nummer At Christmas Time schreven zij dus speciaal voor het album, die op cd en vinyl uitkomt.

Ilse de Lange in extase

“Wat ongelofelijk gaaf”, vermeldde Ilse op haar Facebook-pagina. “Daar staan we dan met The Common Linnets mooi tussen onze helden. Op één plaatje. Neil Young, The Band, Emmyloe Harris.”

Naast het vreugdedansje dat Ilse van plan is om te doen vermeldde ze daarnaast nog dat dit slecht het begin is van nieuwe avonturen die The Common Linnets te wachten staat. Naast hun plaat bevat het album ook nog kerstnummers van Johnny Cash, Bob Dylan en Valerie June.

The Common Linnets

Het nummer Calm After the Storm werd na het Songfestival een Europese hit. De top-10 noteringen volgden elkaar in rap tempo op in landen als België, Duitsland, en het Verenigd Koninkrijk.

Ook het debuutalbum, dat dezelfde naam als de band draagt,  werd in Europa goed ontvangen. Het album, dat twee dagen voor de grote finale van het songfestival uitkwam, ging alleen al in Nederland binnen een week vijftigduizend keer over de toonbank.

Tip: Via Bol.com kunt u gemakkelijk het laatste album The Common Linnets bestellen.

Beluister ditzelfde album via Itunes of de hitsingle Calm after the Storm via onderstaande video.

]http://youtu.be/hkrF8uC92O4

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · The Common Linnets Nieuws