De beste verborgen nummers ter wereld?

Geschreven door op 14 december 2021 om 16:02
verborgen nummers Muziek luisteren - Pixabay (CC0)

Er is altijd een beetje spanning als je een nieuw nummer ontdekt van een van je favoriete artiesten, een nummer waarvan je niet eerder wist dat het bestond. Of het nu verborgen was aan het einde van een cd-release, gepost op sociale media of aan het einde van een muziekvideo voor een ander nummer, soms krijgen deze nummers een beetje een cultstatus in de fanbase van die artiest. 

In dit artikel vind je een paar verborgen nummers waarvan je waarschijnlijk niet wist dat ze bestonden, terwijl je ze wel kunt beluisteren met behulp van een sim only abonnement.

Kanye West – Late

Verborgen aan het einde van Kanye West’s tweede album, Late Registration, is het nummer Late. Het heeft de weelderige productie waar het album bekend om is geworden en het wordt vaak beschouwd als Kanye’s beste verborgen nummer. Toegewijde fans hebben alle verschillende bonustracks van Kanye bijgehouden, en vaker wel dan niet, komt Late als beste uit de bus. Volgens Tyler, the Creator is dit bovendien het geval, die Late samen met Kanye speelde op het Odd Future Carnival in 20113.

Childish Gambino – 3005 Part 2

Voor het eerst verborgen in het script dat bij zijn album Because the Internet zat, duurde het tot de release van Childish Gambino’s STN MTN/KAUAI-mixtape voor het nummer dat fans 3005 Part 2? noemen, uitkwam. Verborgen in de codering voor het BTI-script was een a capella-track op Gambino’s website, die naar 3005 verwees. Fans ontdekten toen dat als je de zang a capella synchroniseerde met het slotnummer van STN MTN, 3005 (Beach Picnic Version), je een heel nieuw nummer kreeg; oftewel, 3005 Part 2.

Gorillaz – Clint Eastwood (Ed Case/Sweetie Irie Remix)

Aan het einde van hun titelloze debuutalbum uit 2001 verborg Gorillaz een remix van een van hun grootste singles, Clint Eastwood. Geremixt door de Londense producer/DJ Ed Case en de Britse reggaezanger/DJ Sweetie Irie, maken ze van de track een beetje een reggaetonjam. De zang van Sweetie Irie op het nummer is hypnotiserend en het is een echte remix van Clint Eastwood. Als je in de groove wilt komen, luister dan eens naar deze remix en laat je zorgen wegdrijven.

Chance The Rapper – Paranoia

Na een stilte van 30 seconden aan het einde van Pusha Man, van zijn enorme mixtape Acid Rap, ? dropte Chance The Rapper een van de populairste nummers uit zijn carrière en sommige fans hebben het misschien gemist als ze niet opletten. Paranoia is een bespreking van de problemen waarmee Chance’s geboorteplaats Chicago wordt geconfronteerd en het is een samenwerking met producer Nosaj Thing uit Los Angeles.

Dua Lipa – For Julian

Geschreven als een eerbetoon aan een goede vriend die een moeilijke periode in hun leven doormaakte, verscheen Dua Lipa’s For Julian alleen op de Japanse editie van haar titelloze debuutalbum, evenals een exclusieve vinylrelease van The Only (EP). Het is een langzamer, op jazz geïnspireerd nummer van Dua Lipa en je zult merken dat je verdwaalt in haar stem. Hoewel het een beetje afwijkt van de disco-pop van haar tweede album, is het een geweldig nummer.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Sponsored Content