Sunn O))) in oktober 2019 naar Doornroosje Nijmegen

Geschreven door op 3 mei 2019 om 12:36
Sunn O))) - Auteur: Kevin D. Hartnell (Room237) - Bron: Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Sunn O))) komt naar Nederland! De Amerikaanse band betreedt in oktober 2019 voor het eerst de bühne van de Nijmeegse Doornroosje.

Sunn O))) naar Doornroosje

Sunn O))) keert terug naar Nederland! Op dinsdag 22 oktober 2019 geeft de drone- en doommetalband een concert in Doornroosje te Nijmegen. Tijdens de show zal de formatie zowel hits als ‘It Took The Night To Believe’ en ‘The Sinking Belle’, als nummers van het meest recente album ‘Life Metal’ ten gehore brengen. Eerder, in maart 2019, gaven de rockers een optreden in Paradiso Amsterdam.

Concertkaarten

Tickets zijn te verkrijgen vanaf zaterdag 4 mei 2019 om 11:00 uur. De verkoop loopt via de website van Doornroosje. Uitverkocht? Kijk hier.

‘Life Metal’

Op vrijdag 13 april 2019 verscheen ‘Life Metal’, het achtste studioalbum van Sunn O))). Het is het eerste deel uit een tweedelige albumreeks. De plaat is het resultaat van een samenwerking tussen Steve Albini en de oprichters van de Amerikaanse droneband, Stephen O’Malley en Greg Anderson. In het verleden werkte Albini samen met onder andere Nirvana. Ook maakte de band voor ‘Life Metal’ gebruik van diverse gastartiesten, waaronder Tim Midyett van Silkworm, wat een vernieuwende sound oplevert.

Beluister hier de track ‘Troubled Air’, afkomstig van het nieuwe album:

 

Bronnen: Doornroosje, Twitter

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.