Silver Metz wint finale The Voice Kids 2019

Geschreven door op 30 april 2019 om 12:27
Silver Metz - YouTube Screenshot

Op vrijdagavond 26 april 2019 vond de finale van The Voice Kids 2019 plaats. Na een bloedstollende laatste aflevering werd Silver Metz tot winnaar gekroond!

Silver Metz wint The Voice Kids

Afgelopen vrijdag werd bekendgemaakt dat Silver Metz de gelukkige winnaar is van The Voice Kids 2019. In de laatste aflevering van het seizoen nam de jonge zanger het op tegen Robin Tinge, Sezina Steur en Ralph Moerman. Silver zong tijdens de finale onder andere de nummers  ‘Zij‘ van Marco Borsato en ‘Ik Huil Alleen Bij Jou’ van Ali B en Diggy Dex. Deze laatste track liet hij dan ook samen met zijn coach Ali B horen.

The Blind Auditions

Tijdens zijn auditie maakte Metz meteen een goede indruk met de hit ‘Kleine Jongen‘ van André Hazes. Binnen tien seconden drukten Ilse DeLange, Anouk, Marco Borsato en Ali B op de rode knop. De kleine musicalster kiest uiteindelijk voor coach Ali B. Bekijk hier de auditie:

YouTube player

Ciske de Rat

Ruim twee jaar voor zijn deelname aan het tv-programma speelde Silver de rol van Ciske de Rat. Voor zijn vertolking van de jonge Ciske ontving hij een Musical Award voor aanstormend talent. Met het winnen van deze prijs was de acteur op achtjarige leeftijd de jongste winnaar van een Musical-Award ooit. Bekijk hieronder het fragment van de Musical Sing-a-Long in 2016, waar Metz samen met de andere Ciskes en Danny de Munk te zien is:

YouTube player

#Silveropdemiddenstip

Na het zingen van ‘Bloed, Zweet en Tranen’ stelde coach Ali voor om zijn jonge kandidaat op te laten treden tijdens de halve finale van de Champions League in de Johan Cruijff Arena. Op woensdag 8 mei 2019 speelt Ajax in dit stadion een wedstrijd tegen Tottenham Hotspur. Ali B riep de hashtag #Silveropdemiddenstip tot leven, waarna deze trending topic werd op Twitter. Ajax heeft inmiddels laten weten dat zij zich moeten houden aan de regels van de UEFA, dus dat een optreden tijdens het spektakel helaas niet mogelijk is. Wel wordt Silver uitgenodigd een ander moment te komen optreden in het Amsterdamse stadion.

 

Bronnen: Nu.nl, AD, RTL XL

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.