Tina Turner musical in 2020 ook naar Nederland

Geschreven door op 8 maart 2019 om 12:34
Tina Turner - Credits: AustinMini 1275 - Bron: Flickr (public domain)

Vanaf 2020 is ‘TINA – De Tina Turner Musical‘ ook in Nederland te zien! De musical vertelt het levensverhaal van de succesvolle zangeres.

Musical over Tina Turner naar Nederland

Goed nieuws voor fans van Tina Turner! De musical over het leven van de wereldberoemde zangeres komt naar Nederland. Op zondag 9 februari 2020 vindt de première plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. De productie vertelt het veelbewogen levensverhaal van de artieste vanaf haar jeugd in de Amerikaanse staat Tennessee tot aan haar succesvolle carrière. Eerder was de voorstelling al te zien in Londen en Hamburg. In het najaar van 2019 staat de productie ook op Broadway.

Productie

De musical wordt geproduceerd door Stage Entertainment Nederland. Directeur Albert Verlinde kondigde de komst van de productie aan tijdens de uitzending van Jinek op donderdag 7 maart 2019. “Haar leven is nooit eerder op zo’n authentieke en krachtige manier getoond. De musical vertelt een eerlijk en tegelijkertijd ongelooflijk succesverhaal, verweven met Tina’s talloze wereldhits.

Cast

Wie de rol van Tina Turner mag vertolken, is nog niet bekend. De organisatie is namelijk nog op zoek naar Nederlandse acteurs en dansers. Volgens Verlinde hoeft de hoofdrol niet opgevuld te worden door een bekende musicalster. “Bij de productie in Londen melden zich ook Nederlandse meisjes met vreselijk veel talent. En in de musical The Bodyguard hadden we Romy Monteiro. Ik hoop voor Tina op weer zo’n nieuwe ontdekking.

 

Bron: Metro, NU, Jinek

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.

Laatste berichten van Artiesten Nieuws (toon alles)

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.