Wie moet je zien tijdens het Amsterdam Dance Event?

Geschreven door op 17 juni 2016 om 11:15
Amsterdam Dance Event (ADE) Logo

In oktober verandert Amsterdam in Amsterdance! Waarom? Van 19 tot 23 oktober staat de hoofdstad in het teken van het Amsterdam Dance Event! In 5 dagen zullen meer dan 200 artiesten in meer dan 450 evenementen de stad in een staat van dansen zetten.

De line-up is nog lang niet compleet, maar er zijn al veel grote namen bekend. Dit zijn zeven artiesten die je in ieder geval móét zien!

Amsterdam Dance Event: Tiësto

De dance-legende himself kan natuurlijk niet ontbreken. De Bredanaar staat al sinds 2000 aan de DJ-top, en is meerdere malen tot beste DJ ter wereld vernoemd. Vanwege de 500e (!) editie van Tiësto’s Clublife geeft hij op vrijdag 21 oktober een spetterend optreden in de Ziggo Dome.

Tickets voor het optreden zijn te koop vanaf vandaag, onder andere via de Clublife-website.

YouTube player

Amsterdam Dance Event: Digitalism

Er zijn weinig groepen die op een woensdagavond mensen een hele avond uit hun dak kunnen laten gaan. Digitalism is er absoluut een van. Het Duitse dance-duo heeft dan weliswaar niet zo veel albums uitgebracht (3 in tien jaar), maar werken keihard door. Ze doen optredens over de hele wereld, en remixen zo veel nummers dat je zou denken dat ze nooit slapen. Slapen zul je op woensdag 19 oktober zeker ook niet doen. Check ze in de Melkweg!

Tickets voor het optreden zijn onder andere te koop via Ticketmaster.

YouTube player

Amsterdam Dance Event: Axwell ^ Ingrosso

De twee Zweedse DJ’s hadden hun sporen al verdiend voordat ze als duo debuteerden in 2014. Zij zijn namelijk twee dan de drie gezichten van Swedish House Mafia! Ze zijn terecht de “faces of mainstream progressive house music” genoemd, en zijn na de split van de supergroep samen een succesvol tweede leven gestart. Hun single Sun Is Shining werd in 2015 een wereldwijd succes. Op zaterdag 22 oktober staan ze, met vrienden, in de Heineken Music Hall.

Tickets voor dit optreden zijn onder andere te koop via de website van Amsterdam Music Festival.

YouTube player

Amsterdam Dance Event: Kraak & Smaak

Wie behoefte heeft aan een groep die live shows geeft met drums, bas en live vocals moet Kraak & Smaak hoog op het lijstje zetten. Het Nederlandse duo gebruikt zo veel mogelijk instrumenten om een unieke live performance neer te zetten. Op 10 juni kwam hun album Juicy Fruit uit, en op zaterdag 22 oktober laten ze in de Melkweg horen hoe al dat moois live klinkt!

Tickets voor dit optreden zijn onder andere te koop via Ticketmaster.

YouTube player

Amsterdam Dance Event: Hardwell

Je kan er niet omheen: Hardwell is op dit moment een van de meest succesvolle DJ’s ter wereld. Wij weten niet wat er in het water in Breda zit, maar dat er een house-stofje in zit, kan bijna niet anders. Net als plaatsgenoot Tiësto heeft Hardwell enkele jaren de titel ‘beste DJ in de wereld’ mogen gebruiken. Dit is de derde keer op rij dat Hardwell tijdens ADE optreedt, en deze keer neemt hij vrienden van het label Revealed Recordings mee. Wij hopen dat je de dag na donderdag 20 oktober niks te doen hebt, want na die avond voel je je benen niet meer van alle dansjes!

Tickets voor dit optreden zijn onder andere te koop via de website van Amsterdam Music Festival.

YouTube player

Amsterdam Dance Event: Robin Schulz en Bakermat

Op vrijdagavond 21 oktober is de Heineken Music Hall the place to be! De twee mega-talenten Robin Schulz en Bakermat gaan de zaal helemaal omver spelen. De DJ Robin Schulz had in Nederland enorm veel succes met Prayer in C en een cover van Mr Probz’s Waves. Met de albums Prayer en Sugar en een hele zwik aan remixes kan de Duitser iedereen tevreden naar huis sturen! Maar hij is niet alleen. Op dezelfde avond gaat het Nederlandse talent Bakermat proberen om Robin Schulz te overtreffen. De enorme hit One Day (Vandaag) was in heel Europa een enorm succes, en latere singles worden ook regelmatig gedraaid op de Europese radio’s. Als deze twee elkaar proberen te overtreffen, kan het niets anders worden dan een onvergetelijke avond!

Tickets voor deze optredens zijn onder andere te koop via de website van Amsterdam Music Festival.

YouTube player

Amsterdam Dance Event: Martin Garrix

Martin Garrix heeft al zo veel nominaties en awards op z’n naam staan dat het juist bijzonder is als hij eens níét ergens voor genomineerd wordt. Ook Martijn is geïnspireerd door het werk van Tiësto, en vooral door het nummer Traffic. De Amstelvener heeft wereldwijde hitkanonnen gehad met de nummers Animals en Wizard. Na twee EP’s werd het dit jaar tijd voor zijn debuutalbum, genaamd +x. Garrix geeft twee optredens tijdens ADE: een 18+-optreden op vrijdag 21 oktober en een All Ages-optreden op zaterdag 22 oktober.

Tickets voor deze optredens zijn onder andere te koop via de website van Amsterdam Music Festival.

YouTube player

But wait, there’s more!

Naast deze zeven klappers zijn er nog veel meer artiesten te bewonderen tijdens ADE. En niet alleen tijdens optredens, ze showcasen hun gear en geven presentaties. Er is zo veel te doen in vijf dagen, ze zouden er eigenlijk een festival van 365 dagen van moeten maken! Check de website van ADE voor meer informatie en voor nieuwe bekendmakingen.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.