Toetsenist en mede-oprichter Earth and Fire Gerard Koerts overleden

Geschreven door op 21 februari 2019 om 11:06
Gerard Koerts (Earth and Fire) (cropped) - Credits: AVRO - Bron: Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Gerard Koerts, mede-oprichter en toetsenist van de Haagse band Earth and Fire, is overleden. Dat laat de vrouw van Koerts weten op de Facebook-fanpagina van de groep.

Gerard Koerts overleden

Op woensdag 20 februari 2019 is Gerard Koerts op 71-jarige leeftijd overleden. Koerts was de toetsenist en mede-oprichter van de Haagse band Earth and Fire. Zijn vrouw, Ella Koerts, deelt dit trieste nieuws via de fangroep op Facebook. Gitarist Hans Ziech bevestigt het nieuws en vertelt dat Gerard al langere tijd kampte met longproblemen. Sinds maandag 18 februari 2019 lag de muzikant in coma en ging hij hard achteruit. In het ziekenhuis van Perpignan, Frankrijk, heeft Koerts zijn laatste adem uitgeblazen.

Earth and Fire

Op veertienjarige leeftijd startte Gerard met zijn tweelingbroer Chris The Swinging Twins. Later veranderde de naam en voegden meerdere artiesten zich bij de formatie. De groep is, met een pauze van vier jaar, van 1967 tot en met 1990 actief geweest in de muziekwereld. Met het nummer ‘Weekend’ wist Earth and Fire de grootste hit te scoren.

Beluister ‘Weekend’ hier:

 

Bron: MSN Entertainment, AD, earthandfire.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Earth & Fire Nieuws · Nieuws