Jools Holland en band in maart 2020 naar Paradiso Amsterdam

Geschreven door op 1 juli 2019 om 14:00
Jools Holland - Stuart Rickards - flickr (CC BY-ND 2.0)

In maart 2020 komt Jools Holland terug naar Nederland voor een show in Paradiso! De Britse pianist en presentator neemt ook zijn band en een aantal gastvocalisten mee naar het Amsterdamse podium.

Jools Holland in Paradiso

In 2020 keert Jools Holland terug naar Amsterdam voor een optreden in Paradiso! De pianist en presentator komt op zaterdag 28 maart 2020 naar de Grote Zaal van het poppodium. Holland komt echter niet alleen. Ook zijn negentienkoppige Rhythm & Blues Orchestra is van de partij. Daarnaast komen onder anderen Ruby Turner, Gilson Lavis en Louise Marshall mee als gastvocalisten.

Concertkaarten

Tickets zijn te verkrijgen vanaf vrijdag 5 juli 2019 om 10:00 uur. De verkoop verloopt via de website van Paradiso. Uitverkocht? Kijk dan eens hier.

Blues & boogiewoogie

In zijn tv-programma biedt Holland vele artiesten een podium, maar zelf is hij ook regelmatig achter de piano te vinden. In 1987 richtte de Engelse muzikant The Jools Holland Big Band op. Door de jaren heen is deze formatie getransformeerd in The Rhythm & Blues Orchestra. Met deze negentien muzikanten en diverse gastvocalisten reist de artiest langs zalen wereldwijd met een combinatie van blues en boogiewoogie. In 2018 verscheen het meest recente album van de pianist, getiteld ‘A Lovely Life to Live’. Voor deze plaat werkte hij samen met Marc Almond, bekend van het Britse synthpopduo Soft Cell.

Benieuwd geworden? Beluister hier het nummer ‘Jumping at the Jubilee’:

 

Bronnen: Paradiso, Twitter, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Responsive Menu
Add more content here...