Jan Smit deelt het geheim van zijn mooie stem

Geschreven door op 27 maart 2016 om 21:17

Sommigen worden ermee geboren en anderen creëren zelf een mooie stem. Jan Smit onthult zijn geheim, er zit namelijk een trucje achter zijn mooie stem.

Het geheim van Jan Smit

Huilen, dat is het magische antwoord. De zanger huilde iedere nacht ongeveer tot zijn derde. “De oorzaak was een vernauwde urineweg. Toen dat operatief was verholpen, veranderde huilen in zingen.” Hij neemt het zo serieus dat ook zijn zoontje nu is begonnen. Niet met huilen natuurlijk, maar met zingen. Iedere nacht zingt zijn jongste, Senn (2), een Sinterklaasliedje in bed. “Ik bleef een nachtbraker. Senn is in elk geval begonnen zijn stembanden te ontwikkelen.”

Jaap Buijs

Het is bijna zover, Jan’s 20-jarige artiestenjubileum. Een jubileum die hij helaas zonder zijn manager moet vieren. Jaap Buijs, de man die Jan aanspoorde zelf liedjes te gaan schrijven, overleed eind juni vorig jaar. “Ik was twaalf toen ik bij hem kwam. Hij nam me al snel mee naar Duitsland omdat we daar minder last met de arbeidsreglementen voor kinderen hadden. Tienduizenden uren hebben we samen doorgebracht in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Hij heeft me dit vak geleerd, ging overal mee naartoe, regelde alles”, aldus Jan Smit in de Telegraaf.

20-jarig jubileum

De zanger viert dit jaar dus zijn 20-jarige jubileum. Jij kan daar live bij aanwezig zijn! Klik hier voor meer informatie over tijden en prijzen.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Jan Smit Nieuws · Nieuws