Live Report: Miles Kane geeft energieke show in uitverkochte Melkweg

Geschreven door op 3 oktober 2018 om 16:56
Miles Kane - Fotocredits: Artiestennieuws, Laura Rosierse - Bron: Artiestennieuws

Afgelopen maandag 1 oktober 2018 stond Miles Kane in een uitverkochte Melkweg. Artiestennieuws was erbij en doet verslag!

Miles Kane concert in De Melkweg

Als onderdeel van zijn Europese tournee stond Miles Kane afgelopen maandag in de Melkweg Amsterdam. Miles Kane, bekend van indierockband ‘The Rascals’, bracht onlangs ook een EP uit met Alex Turner, onder de naam van The Last Shadow Puppets’. Ook bracht Miles afgelopen zomer zijn derde soloplaat uit. Coup de Grace is een flink staaltje muzikaliteit en vuige, overal-tegen-aan-trappende rock.

Miles Kane - Fotocredits: Artiestennieuws, Laura Rosierse - Bron: Artiestennieuws

Miles Kane in de Melkweg – Fotocredits: Artiestennieuws, Laura Rosierse – Bron: Artiestennieuws

Instore

Hoewel Alex Turner van de ‘Arctic Monkeys’ meer succes lijkt te hebben, heeft ook Miles een flinke fanbase opgebouwd. Zijn fans rennen meteen naar de ‘Fred Perry’ winkel wanneer ze horen dat Miles Kane daar een gratis instore doet. De zanger speelt drie akoestische nummers, signeert wat platen en gaat op de foto met een aantal fans, waarna hij terug snelt naar de Melkweg om zich klaar te maken voor dé show.

Voorprogramma: Juniore

Voorprogramma van de show is het Franse ‘Juniore’, een band die vrij rustige surf-country maakt. De bandleden hebben geluk dat iedereen vooraan wil staan bij Miles Kane. Of ze echt een diepe indruk hebben achtergelaten bij het publiek is nog maar de vraag.

Kort maar krachtig

De zaal wordt wild zodra Miles de bühne betreedt. Toch zakt het enthousiasme vervolgens een beetje in. De sfeer onder het publiek is hierdoor bij de eerste nummers wat grimmig. Zodra de hit ‘Rearrange’ voorbij komt, gaat het uiteindelijk toch los. Ook bij ‘Cry On My Guitar’ en ‘Coup de Grace’ brult het publiek keihard mee en lijkt het balkon van de Melkweg bijna te schudden. De energie van de Brit blijft de gehele show constant, samen met zijn band die ook nog eens ontzettend strak speelt en de drumster die vermakelijke gezichtsuitdrukkingen trekt. Het is een feest op het podium en in de zaal, dat helaas na krap een uur en een kwartier al afgelopen is. Vrij abrupt, maar nog steeds nagonzend in de oren en verwarmde harten van de menigte. Miles Kane is duidelijk een hartendief, d‘Coup de Grace’ staat hier nog wel even op repeat.

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.