Maak kennis met afro-popgroep Sauti Sol!

Geschreven door op 3 oktober 2018 om 17:50
Sauti Sol - Fotocredits: Navisco - Wikimedia Commons (CC-BY-SA-3.0)

Op 7 oktober komt Sauti Sol voor een show naar Amsterdam. De Afrikaanse groep heeft al meerdere awards gewonnen en tourt al tijden door Afrika en Europa. Toch gaat bij veel mensen geen lampje branden na het horen van de bandnaam. Maak daarom kennis met Sauti Sol! 

Sauti Sol naar Melkweg Amsterdam

De afro-popgroep Sauti Sol mag zich de grootste act van Kenia noemen. Live spelen en het publiek het naar hun zin maken, is de grootste passie van de groep. De herkenbare teksten en catchy beats maakt een liveshow van Sauti Sol tot een geweldige ervaring. Fans beginnen spontaan te dansen zodra de muziek begint.

sponsored content - Sautio Sol - Flyer Melkweg

Sautio Sol – Flyer Melkweg

Melanin World Tour

Als onderdeel van hun ‘Melanin World Tour’ komt Sauti Sol op zondag 7 oktober 2018 naar de Amsterdamse Melkweg. De tour ging van start in Afrika en is nu eindelijk in Europa! De bandleden stonden vorige week nog als headliner op ‘The Lake Of Stars Festival’ met Major Lazor. Ook werd de formatie enthousiast ontvangen in Oslo en Helsinki. Het optreden in de Melkweg is een absolute aanrader voor iedereen die de hele avond wilt dansen! De deuren openen om 19:30 uur, zo kun je maandag weer fris op werk verschijnen.

Concertkaarten

Tickets voor het concert van Sauti Sol zijn o.a. verkrijgbaar via de website van Ticketmaster en Melkweg Amsterdam.

Geweldige podiumervaring

De muziek van Sauti Sol is het beste te beschrijven als een combinatie van popsongteksten met traditionele Keniaanse invloeden en soulvolle stemmen. Concertgangers vertellen dat Sauti Sol het publiek met elkaar verbindt. “Waar je ook in de zaal zit, je hebt gewoon een geweldige ervaring!” Een ander zegt weer: “Je kan niet stil blijven zitten tijdens hun concerten. Iedereen staat op en danst mee! Het plezier straalt ook van de band zelf af.”

Succes

Sauti Sol bracht de afgelopen jaren een reeks hits uit onder het samenwerkingsproject “Afrikan Sauce”. Door hun talent te combineren met andere Afrikaanse sterren, hebben de bandleden de aandacht van Afropop-liefhebbers wereldwijd weten te trekken. Hun hitsingle ‘Melanin’ in samenwerking met Patoranking heeft een enerverende videoclip bereikte maar liefst 10 miljoen views op YouTube. Het succes is niet nieuw voor een band die in 2015 het album ‘Live and Die in Afrika‘ uitbracht en vervolgens het podium deelde met internationale popsterren als Coldplay, Pearl Jam en Beyoncé.

Waar het begon

In 2006 kwamen vier vrienden bij elkaar, die allemaal een grote liefde voor muziek hebben. Eerst speelden ze op kleine feestjes in de buurt van Nairobi, maar realiseerden al snel dat ze hun passie konden omzetten in een carrière. Bien-Aime Baraza (zanger, gitarist), Willis Chimano (zanger, keytar, saxofonist), Polycarp Otieno (gitarist) en Savara Mudigi (zanger, drummer) zijn zo uitgegroeid tot beroemdste act van Kenia.

Melanin

Bekijk hieronder de videoclip van de hitsingle ‘Melanin’ in samenwerking met Patoranking:

YouTube player

 

Bron: Sauti Sol

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.