10 songs van Nederlandse bodem die een hit werden in Amerika

Geschreven door op 23 mei 2018 om 16:46
ParkCity Live, Afrojack - Fotocredits: Josefelig (Wikimedia Commons)

Doorbreken in Amerika is misschien wel de grootste droom van veel muzikanten uit Nederland. Wij zetten 10 nummers van Nederlandse bodem voor je op een rijtje die een hit werden in de Verenigde Staten. 

10 hits in Amerika van Nederlandse bands en artiesten

Het is de droom van veel Nederlandse artiesten en bands: een hit scoren in Amerika. Eens in de zoveel tijd lukt het ze en staat er een nummer van Nederlandse bodem in de Amerikaanse hitlijsten. Artiesten Nieuws zette er tien voor je op een rijtje, in chronologische volgorde.

1. Shocking Blue – Venus (1969)

Op 7 februari 1970 bereikte Shocking Blue als allereerste Nederlandse band of artiest een nummer-1-hit in Amerika. Na ‘Venus‘ volgden nog veel andere songs die het goed deden in de VS, waaronder ‘Mighty Joe‘ en ‘Never Marry a Railroad‘.

Bananarama bracht in 1986 een cover van ‘Venus‘ uit en zo eindigde het lied wederom op nummer 1 in Amerika.

YouTube player

2. George Baker Selection – Little Green Bag (1970)

Dertien weken lang stond ‘Little Green Bag’ in de Amerikaanse hitlijsten. Het nummer van George Baker Selection bereikte uiteindelijk de 21e positie.

In 1992 bereikte de track cultstatus, toen Quentin Tarantino het nummer gebruikte in de film ‘Reservoir Dogs‘.

Ook de songs ‘Dear Ann‘ en ‘Una Paloma Blanca‘ van de band deden het goed in de States.

YouTube player

3. Golden Earring – Radar love (1974)

Radar Love‘ was de grote internationale doorbraakhit voor Barry Hay en zijn bandleden. Het nummer stond twintig weken lang in de Billboard Hot 100 en bereikte de dertiende positie.

Het was niet de enige hit voor de band in Amerika. Ook ‘Twilight Zone‘ deed het erg goed. ‘When the Lady Smiles‘ was geen grote hit, mede omdat de videoclip waarin een non wordt aangerand voor veel commotie zorgde. Hillary Clinton koos het nummer echter wel uit als campagnelied, dit overigens zonder toestemming van de Nederlandse rockers.

De Nederlandse band treedt nog steeds op. Zo geven de muzikanten op 6 september een uniek strandconcert in Scheveningen.

YouTube player

4. Herman Brood & His Wild Romance – Saturday Night (1979)

De tour van Herman Brood & His Wild Romance door Amerika in de jaren ’70 was geen succes. Het leverde de Nederlanders echter wel een hit op in het land. ‘Saturday Night‘ bereikte de 35e plek in de Amerikaanse hitlijsten.

YouTube player

5. 2 Unlimited – Twilight Zone (1992)

Het nummer ‘Twilight Zone‘ was niet alleen in Europa een grote hit, maar de populariteit van de track bereikte ook de Verenigde Staten.

Ook met ‘Get Ready For This‘ had het Nederlandse danceduo succes in Amerika.  De song wordt nog steeds veel gebruikt in de Amerikaanse sportwereld.

YouTube player

6. Vengaboys – We Like to Party (1999)

De single ‘We Like to Party‘ van de Vengaboys bereikte in de VS de 26e positie in de hitlijsten.

In hetzelfde jaar scoorden de Hollanders ook een grote hit in Amerika met ‘Boom, Boom, Boom, Boom‘.

YouTube player

7. Alice Deejay – Better Off Alone (2000)

Nederlands danceproject Alice Deejay scoort aan het begin van het millennium een hit in Amerika met het nummer ‘Better Off Alone‘. De track stond twintig weken lang in de Amerikaanse hitlijsten en wist zo hoog als de 27e plek te komen.

YouTube player

8. Afrojack ft. Eva Simons – Take Over Control (2011)

Samen met Nederlandse zangeres Eva Simons scoorde Afrojack zijn eerste hit ‘Take Over Control‘ in de Verenigde Staten.

Het is niet de enige track waarmee de dj de Amerikaanse hitlijsten wist door te dringen. Afrojack scoorde in 2013 namelijk zelfs een nummer-1-hit in Amerika. Samen met Pitbull, Ne-Yo & Nayer bereikte de Nederlander met ‘Give Me Everything‘ de hoogst mogelijke positie in de Billboard Hot 100.

YouTube player

9. Mr. Probz – Waves (2014)

Het nummer ‘Waves‘ van Mr. Probz was internationaal een grote hit. Het was echter pas toen Duitse dj Robin Schulz een remix van de track maakte, dat de song van Nederlandse bodem op nummer 1 in de Billboard Dance 100 kwam.

YouTube player

10. Martin Garrix ft. Bebe Rexha (2016) – In The Name Of Love

Nederlandse dj en muziekproducent Martin Garrix werkte samen met de Amerikaanse zangeres Bebe Rexha voor het nummer ‘In The Name of Love‘. De track bereikte in meerdere landen de hoogste notering mogelijk. In de Billboard Hot 100 kwam de single tot de 24e positie.

YouTube player

Bron: Billboard, alletop10lijstjes, metronieuws, thelegacyofmusic

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes