Lucas Hamming en POLK geven workshop ‘singing-songwriting’

Geschreven door op 23 april 2018 om 15:23
POLK Unplugged X Lucas Hamming - Foto: Robin Verschuuren (Artiesten Nieuws)

POLK presenteerde op donderdag 12 april haar geluidsboxen en deed dit met niemand minder dan Lucas Hamming! De Nederlandse singer-songwriter gaf het aanwezige publiek een heuse workshop ‘singing-songwriting’.

POLK Unplugged X Lucas Hamming

Zeg, hoe luister jij eigenlijk naar jouw muziek? Via oordopjes, een koptelefoon, een radio? De kwaliteit van een geluidsversterker is erg belangrijk voor de kwaliteit van de muziek. Daarom presenteerde POLK samen met singer-songwriter Lucas Hamming zijn geluidsboxen. POLK is een erg bekend merk onder de Amerikanen, maar nu komen de herriemakende apparaten ook naar Nederland!

POLK Unplugged X Lucas Hamming - Foto: Robin Verschuuren (Artiesten Nieuws)

POLK Unplugged X Lucas Hamming – Foto: Robin Verschuuren (Artiesten Nieuws)

“Geluid moet op grote boxen en kleine oordopjes mooi klinken”

Al van kleins af aan droomde Lucas Hamming van een bestaan als rock-‘n-roll zanger. Toen hij zijn eerste album ging opnemen wilde hij dat doen in een studio met de beste speakers. Maar, uiteindelijk draait het er voor hem om of zijn muziek op alle geluidsversterkers goed klinkt:

“Mijn muziek komt het beste tot zijn recht met oordopjes. Ik denk dat het grootste deel van mijn publiek muziek luistert op zijn telefoon, op de fiets, met oordopjes in. Als ik een plaat op ga nemen heb ik daarom ook altijd een oordopje in zodat ik weet hoe het daardoor klinkt. Je geluid moet zowel op grote boxen als op kleine oordopjes mooi klinken.”

POLK Unplugged X Lucas Hamming - Foto: Robin Verschuuren (Artiesten Nieuws)

POLK Unplugged X Lucas Hamming – Foto: Robin Verschuuren (Artiesten Nieuws)

“Nummer schrijven hoeft niet moeilijk te zijn”

Voordat Lucas met zijn ‘spreekbeurt’ begint, zoals hij die noemt, zingt hij twee nummers: ‘Be Good Or Be Gone’ en ‘Temporary Remedey’. Daarna wordt het toch echt tijd dat we zelf een nummer gaan schrijven. “Een nummer schrijven hoeft niet moeilijk te zijn. Met twee simpele akkoorden en een melodie heb je het eigenlijk al bijna, het enige wat nog mist is een tekst”, legt Lucas uit.

Als Lucas een nummer gaat schrijven, dan gaat daar een erg lang proces aan vooraf. “Ik neem alles op in laagjes”, zegt hij. Lucas pakt zijn laptop erbij en laat wat horen. “Dit is hoe ik begin.” Lucas laat een fragment horen waarop hij aan het beatboxen is. “Dat was mijn eerste laag, alleen heb ik die beatbox omgezet naar een gitaar.” En zo werd de hit ‘Never Let You Down’ geboren. “Als artiest ben je dus de hele dag bezig met geluiden. Een goede versterker, zoals die van POLK, is een enorm goed hulpmiddel bij het schrijven en maken van muziek.”

Benieuwd hoe de presentatie van Lucas en POLK eraan toeging? Check snel onderstaande video!

Tekst en video door: Robin Verschuuren en Lysanne Sikkema

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Lysanne Sikkema en Robin Verschuuren

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Lucas Hamming Nieuws · Nieuws · Videos